Στα άκρα η σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις — Ο Χρ. Σπίρτζης κατήγγειλε απόπειρα παγίδευσής του με το Predator

Νέο κεφάλαιο στην κόντρα των παρακολουθήσεων άνοιξε η μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα πέσει άπλετο φως στην υπόθεση, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει λόγο για πολιτική ανηθικότητα.

Φουντώνει η πολιτική κόντρα στον απόηχο της μηνυτήριας αναφοράς Σπίρτζη για παγίδευση του κινητού του τον περασμένο Νοέμβριο με τον ίδιο σύνδεσμο σε μήνυμα, όπως ανέφερε, ο οποίος είχε σταλεί και στο Νίκο Ανδρουλάκη και στο δημοσιογράφο Κουκάκη. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι ουδεμία κρατική αρχή χρησιμοποίησε τέτοια λογισμικά και κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για δημιουργία εντυπώσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για παρακρατικούς μηχανισμούς, τους οποίους αποδίδει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, και οι οποίοι, όπως αναφέρει, παγίδεψαν το κινητό του Χρήστου Σπίρτζη παρακολουθώντας έτσι τις συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξή της, στα «Παραπολιτικά» η Ζωή Κωνσταντοπουλου υποστήριξε ότι υπήρξε περίπτωση κρατούμενου που παρακολουθήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο πρωην πρωθυπουργός είχε γνώση.

Στην εξεταστική θα προσέλθουν την Τρίτη οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας και Γιάννης Ρουμπάτης. Εν τω μεταξύ, αναμένεται η απάντηση του προέδρου της Βουλής στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος