Στ. Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την ΕΤΕπ – Δήμαρχος με 43% από τον α’ γύρο (video)

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και στα προγράμματα “Αντώνης Τρίτσης” και “Ηλέκτρα” χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων με 500 εκατ. ευρώ. για ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως με το “σχέδιο Μάρσαλ” -όπως ονομάζει τα έργα και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν με τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ- θα αλλάξει η τοπική κοινωνία.

Ερωτηθείς για τον νέο εκλογικό νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι υπήρξε μεγάλη συμμετοχή τόσο στη δημόσια διαβούλευση όσο και άτυπη διαβούλευση με ΚΕΔΕ και πως οι αλλαγές που επιφέρει ενισχύεται η κυβερνησιμότητα των δήμων. Βασικά χαρακτηριστικά του, όπως είπε ο κ. Πέτσας είναι η εκλογή δημάρχου από την πρώτη Κυριακή με ποσσστό 43%, τίθεται όριο εισόδου 3% για την εκπροσώπηση σε δημοτικό ή και περιφερειακό συμβούλιο ανάλογα με το εθνικό όριο στη Βουλή, επαναφορά της 5ετούς θητείας, αντί 4ετούς, ενώ περιλαμβάνει και κάποιες σημαντικές αλλαγές όπως είναι η μείωση των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων.

Αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις επικείμενες εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, ο κ. Πέτσας επισήμανε: “Οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες, κάθε φορά αλλάζουν, και το έχουμε διαπιστώσει εδώ και 13 μήνες με το δυναμικό φαινόμενο της πανδημίας. Τι θα επιτρέψει την όποια χαλάρωση, αυτό θα το αποφασίσουν οι ειδικοί. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο καιρός θα είναι σύμμαχός μας και μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τους ανοιχτούς χώρους. Επίσης βλέπω ότι η αισιοδοξία με τους εμβολιασμούς δίνει μία μεγαλύτερη άνεση στους ειδικούς να εισηγηθούν λελογισμένο άνοιγμα. Θα πάμε σε ένα περιβάλλον ποιο χαλαρό αλλά πάντα με γνώμονα την ατομική ευθύνη όλων μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος