Στ. Πέτσας: Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων

«Περισσότερες ελευθερίες και μεγαλύτερη κινητικότητα για τους πλήρως εμβολιασμένους, σε όλη την επικράτεια», είναι οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί και θα ανακοινωθούν αύριο, για να καλύψουν πραγματικά τους συμπολίτες μας που δείχνουν πίστη στην επιστήμη, στον ορθολογισμό και στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, από την Κυβέρνηση», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Περισσότερες από 15.000 προσλήψεις στο Δημόσιο, το 2022  καθώς και 11.000 προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ στους ΟΤΑ, προανήγγειλε επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή του στο Mega.

«Πρόκειται για προσλήψεις σε όλα τα Υπουργεία, καθώς και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όσον αφορά στο ερώτημά σας για την Αστυνομία, φυσικά θα υπάρχουν προσλήψεις και στην Αστυνομία. Θα υπάρχει, επίσης, και μία ευελιξία για τις νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα για το νεοσύστατο Υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας»,  ανέφερε.

«Κανονικά οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου

Και οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν κανονικά, ενώ –πιθανότατα αύριο– αναμένουμε και τις ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας σχετικά με το νέο πλαίσιο που θα ακολουθηθεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση γενικού λοκντάουν. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι και το βασικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα.

«Είναι φανερό ότι ακόμα και  στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά, ο εμβολιασμός κυμαίνεται στο 45% με 50%. Δεν μιλάμε, δηλαδή, για «απουσία» εμβολιασμού ή για «δύο Ελλάδες». Μιλάμε για χαμηλότερα ποσοστά και προσπαθούμε, ακόμα και σήμερα, να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο», επισημάνθηκε από τον Στέλιο Πέτσα.

«Η οικονομία δεν θα ξανακλείσει – Δεν θα επιτρέψουμε κανένα πισωγύρισμα»

«Το γεγονός ότι υπάρχουν φωνές ανορθολογισμού –οι οποίες, η αλήθεια είναι ότι εντάθηκαν με κάποιες παλινωδίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στο καλοκαίρι– αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια ή ότι έχει πετάξει κάποιος λευκή πετσέτα. Προσωπικά, θα επαναλάβω ότι και στους πολίτες και σε όλους όσοι έχουν εμπλακεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα, αξίζουν συγχαρητήρια.

«Καμία ανοχή σε φασιστικά φαινόμενα – Η Δημοκρατία μας έχει στέρεες βάσεις»

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, μέσα στα χρόνια της κρίσης, ακραία φαινόμενα ανορθολογισμού, αλλά και ακραίων φωνών θέριεψαν. Δεν είναι μακριά οι ημέρες που η Χρυσή Αυγή είχε πολλές έδρες μέσα στο Κοινοβούλιο. Και το ότι είναι, σήμερα, εκτός Βουλής –μετά τις εκλογές του 2019– οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να μιλήσει σε πάρα πολύ κόσμο –από τα αριστερά μέχρι τα δεξιά– και να περιθωριοποιήσει τέτοιου είδους μορφώματα».

«Άμεσα οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους της Κρήτης»

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης θα ανοίξει μέχρι αύριο. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, θα είναι η ίδια που ακολουθήθηκε και για τους πυρόπληκτους, το καλοκαίρι. Δηλαδή, με μία μόνη αίτηση, θα μπορούν να λάβουν την αποζημίωση που δικαιούνται και η οποία κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος των ζημιών, είπε τέλος ο κ. Πέτσας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος