ertnews.gr

Στ. Κοντονής: Ακραία ανευθυνότητα- Απάντηση σε Θ. Θεοχαρόπουλο (video)

29/03 13:34
Στ. Κοντονής: Ακραία ανευθυνότητα- Απάντηση σε Θ. Θεοχαρόπουλο (video)

“Aκραία ανευθυνότητα” καταλόγισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΣΥ Θανάση Θεοχαρόπουλο, με αφορμή την ερμηνεία που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε διάταξη του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή, σχετικά με το ζήτημα άδειας αποφυλάκισης των κρατουμένων.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχαρόπουλο, η ρύθμιση αυτή αφορά εμμέσως και στους 8 Τούρκους αξιωματικούς, καθώς τον Απρίλιο λήγει το 18μηνο της προφυλάκισής τους.

Κατά τον κ.Κοντονή, ωστόσο δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα καθώς η διάταξη που προωθείται αφορά το άρθρο 55 του Σωφρονιστικού Κώδικα για τις άδειες και τις προϋποθέσεις αδειών των καταδικασμένων από ποινικά δικαστήρια.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος, απαντώντας στον υπουργό, δέχτηκε επί της ουσίας τη θέση του, κατηγόρησε ωστόσο την κυβέρνηση ότι επιχειρεί “συμψηφισμούς” με αφορμή και τις χθεσινές δηλώσεις Κατσίκη, τις οποίες ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε επίσης “ανεύθυνη στάση” όταν υπάρχει αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε συνέντευξη, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» fm 104,9, ο κ. Θεοχαρόπουλος χαρακτήρισε επίσης, απαράδεκτα» τα όσα ανέφερε περί ανταλλαγής ο κ. Κατσίκης.

Να σταματήσει από οποιονδήποτε λοιπόν η λογική “παζαριού” με την Τουρκία εδώ και τώρα – Βλέπουμε αυτή την ύποπτη ρύθμιση σήμερα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρνει ρύθμιση που απαγορεύει την άδεια αποφυλάκισης σε όλες τις περιπτώσεις για τις οποίες εκκρεμεί αίτημα έκδοσης σε τρίτη χώρα, όπως η Τουρκία. Συνεπώς, όσον αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, όταν τελειώσει το 18μηνο τον Απρίλιο θα είχαν όπως όλοι οι άνθρωποι άδεια αποφυλάκισης, αλλά δεν θα τους την δώσει με ειδική ρύθμιση που έρχεται σήμερα”.

ΠΗΓΗ:ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version