Σφοδρές αντιδράσεις στις δηλώσεις Κατσίκη-Διευκρινίσεις (video)

«Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ. Οι διευκρινίσεις που έδωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Οι αντιδράσεις από τα πολιτικά κόμματα. Ανασκευάζει ο βουλευτής με νέα δήλωσή του. 

Μάλιστα, ο κ. Κατσίκης πρότεινε να «ζυγίσουμε ποιο θα είναι το όφελος και ποια θα είναι η ζημία» από την όλη κατάσταση αναφέροντας πως θα ήταν «ανοιχτός» στο ενδεχόμενο παράκαμψης της απόφασης του Αρείου Πάγου.

«Ας είμαστε ειλικρινείς, εκεί το πάει ο Ερντογάν», σχολίασε για το ενδεχόμενο ανταλλαγής. Ο κ. Κατσίκης αναφέρθηκε και στον όρο «όμηροι» που έχει χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. «Όμηροι, σημαίνει ότι κρατούνται για ανταλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο δήλωσε για τον Ταγίπ Ερντογάν, «όπως πάντα ανησυχούσαμε για τις παραβιάσεις των Τούρκων στα χωρικά μας ύδατα, έτσι ανησυχούμε και σήμερα… κάποτε μιλούσε για γκρίζες ζώνες, ενώ τώρα μιλάει για δικά της νησιά».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολιτικές αντιδράσεις με τη Νέα Δημοκρατία να αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα».

«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» προσθέτει η ΝΔ.

Το ΚΚΕ στο δικό του σχόλιο αναφορικά με την τοποθέτηση του Κώστα Κατσίκη υπογραμμίζει ότι «Η προσπάθεια να συσχετιστεί η υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, με αυτή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και πρέπει άμεσα να απελευθερωθούν, πέρα από επικίνδυνη, στρώνει το έδαφος για να αναβαθμιστούν οι επιδιώξεις της κυβέρνησης Ερντογάν σχετικά με το θέμα. Αν δεν λειτουργεί ως “λαγός”…».

«Αδιανόητη και απαράδεκτη η σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του κυρίου Ερντογάν. Είναι ντροπή», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

«Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων την «πρόταση του κ. Κατσίκη για ανταλλαγή των ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΚ, «πριν στεγνώσει το μελάνι της συνόδου της Βάρνας και ενώ θριαμβολογούσαν κυβερνητικοί παράγοντες στην Αθήνα για απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών μας, προ του Πάσχα από τους Τούρκους, σαν μαχαιριά πισώπλατα έπεσε επάνω μας, η πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ κ. Κατσίκη για ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Τελικά, πόσο ακόμη θα εξευτελιστεί η χώρα μας».

Ανασκευάζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ανασκεύασε μετά τις σφοδρές αντιδράσεις απο όλα τα κόμματα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης μίλησε για απάντηση σε υποθετικό σενάριο.

«Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση

Κατσίκης: Ενδεχόμενη η ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους Τούρκους αξιωματικούς, αν υπερτερούν τα οφέλη (audio)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος