Στ. Κασσελάκης: Θα πετύχουμε τον κοινό στόχο μας στέλνοντας μήνυμα ολικής επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ

«Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου μας, τα μέλη του κόμματος έδωσαν τον τόνο και έδειξαν με αποφασιστικό τρόπο την κατεύθυνση για το επόμενο διάστημα: ενότητα, εμπιστοσύνη μεταξύ μας και αγώνας για την προοδευτική αντεπίθεση με πρώτο σταθμό τις ευρωεκλογές. Αυτόν τον στόχο υπηρετώ με προσήλωση και είμαι αποφασισμένος να τον πετύχουμε όλοι και όλες μαζί», δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Καθημερινή».

Σημειώνει ότι θα επιτευχθεί ο κοινός στόχος «στέλνοντας μήνυμα “ολικής επαναφοράς” του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως πρωταγωνιστική δύναμη και αντίπαλο δέος στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη».

Στο ερώτημα ποιες αλλαγές σκέφτεται να προχωρήσει στο καταστατικό συνέδριο, αναφέρει ότι αυτό όντως θα έχει επανιδρυτικό χαρακτήρα, ότι «οι αλλαγές που θα κάνουμε, θα βασιστούν στη διαβούλευση που έχει ήδη ξεκινήσει με τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» και πως στόχος του είναι «να φτιάξουμε ένα κόμμα ελκυστικό για κάθε προοδευτικό πολίτη και ιδιαίτερα για τους νέους ανθρώπους, που θα είναι ανοικτό και θα διασφαλίζει την έκφραση γνώμης όλων των μελών του μέσω ψηφιακής διαβούλευσης και δημοψηφισμάτων». Κάνει λόγο μεταξύ άλλων για ένα κόμμα που θα παράγει διαρκώς εφαρμόσιμες προτάσεις, θα παίρνει συνεχώς νομοθετικές πρωτοβουλίες, «έναν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα μπορέσει να διεκδικήσει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας με στόχο την ευημερία της κοινωνίας και την εγκαθίδρυση κράτους δικαίου». 

Ερωτηθείς για το ζήτημα των πολιτικών συμμαχιών απαντά μεταξύ άλλων ότι «οι καιροί είναι κρίσιμοι και δεν μπορούν να περιμένουν τον κ. Ανδρουλάκη να πάψει να έχει συμπληρωματική προς τη Δεξιά λογική, και τη μικρή, διασπαστική αριστερά να κάνει έμπρακτη αυτοκριτική για τις επιλογές της». Σημειώνει ότι «εμείς προχωράμε βήμα βήμα για τη συγκρότηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας με όλες τις ‘ζωντανές’ δυνάμεις της κοινωνίας που επιθυμούν να απαλλάξουμε μαζί την πατρίδα από τη δεξιά πολιτική του κ. Μητσοτάκη». Εντέλει αναφέρει ότι «το τραπέζι του διαλόγου είναι πάντα διαθέσιμο, αρκεί να υπάρξει ο αναγκαίος σεβασμός στον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και η αναγκαία συνομολόγηση ότι παλεύουμε ενάντια στη Δεξιά χωρίς ήξεις αφίξεις και παλινωδίες».

Ως προς το ποιο θα είναι το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι στόχος είναι «να γίνει πράξη το συνεδριακό μας σύνθημα για την εκκίνηση μιας μεγάλης, προοδευτικής αντεπίθεσης». Προσθέτει ότι η εκστρατεία και τα συνθήματα «θα συνοψίζουν τη στρατηγική μας για μια δημοκρατική, κοινωνική Ευρώπη και για την αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων έναντι της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς και της δραματικής ανόδου της ακροδεξιάς». Υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει στους πολίτες ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Ελλάδα ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αλλά και για την υπέρβαση της δομικής κρίσης ταυτότητας της ΕΕ.

Επισημαίνει ότι πρόθεσή του είναι όλοι οι υποψήφιοι, πλην των νυν ευρωβουλευτών, να αναδειχθούν μέσα από προκριματικές εκλογές, προσθέτοντας ότι τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα καθορίσουν τις λεπτομέρειες. Ερωτηθείς αν ήταν «ατυχείς» οι χειρισμοί της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, αναφέρεται στις δύο υποθέσεις για να τονίσει ότι «και στις δύο περιπτώσεις, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην πλευρά του δικαίου, της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα».

«Όλοι γνωρίζουν το ποιος είμαι, αλλά και τι έχω κάνει στη ζωή μου. Ήμουν ξεκάθαρος για όλα από την πρώτη στιγμή που έφτασα στην Ελλάδα και δεν έκρυψα ποτέ την επαγγελματική μου πορεία, όπως και το γεγονός πως διαθέτω περιουσία, την οποία δημιούργησα μόνος μου από το μηδέν και σε αυτή περιλαμβάνεται και η OSIOS LLC. Μια εταιρεία απολύτως νόμιμη, με έδρα στις ΗΠΑ και φορολογημένη μέχρι το τελευταίο δολάριο με ιδιαίτερα υψηλό φορολογικό συντελεστή», σημειώνει ο κ. Κασσελάκης. Προσθέτει ότι επίσης όταν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, δεν ήρθε με σκοπό να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ούτε καν να μείνει στη χώρα περισσότερο από λίγους μήνες, αλλά ότι ήρθε ως απόδημος που νοιάζεται για την πατρίδα του και προσπάθησε να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

«Αποφάσισα να διεκδικήσω την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θέλοντας να αλλάξω τις παθογένειες του συστήματος. Αφού εξελέγην, με τα μέλη του κόμματος να μου δίνουν την εντολή να παλέψω για την αλλαγή του πολιτικού καθεστώτος, ήταν δεδομένο πως η ζωή μου στην Αμερική είχε πλέον τελειώσει και θα έμενα στην Ελλάδα για πάντα. Η απόφασή μου αυτή αφορά και στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες», υπογραμμίζει. Ο κ. Κασσελάκης τονίζει επιπλέον: «Είμαι καθαρός κι όπως έχω πει πολλές φορές, δεν με κρατάει κανείς. Είναι ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε έρευνα. Προσωπικά θέλω πάρα πολύ να δω την δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, απερίσπαστη. Αλλά να το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις κι όχι επιλεκτικά. Να ερευνά τα πάντα, με την ίδια ζέση και την ίδια ταχύτητα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος