Στ. Κασσελάκης για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς σχολίασε τη φερόμενη πρόταση υπουργοποίησης

Στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, όπως διαβεβαίωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κασσελάκης σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

Αναφέρθηκε στο θέμα της ακρίβειας και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης χθες το πρωί φάνηκε να είναι εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του. ‘Φτάνει δεν είμαστε μπανανία’, του είπε. Μόνο που ο προκάτοχός του είναι ο ίδιος. Θυμάμαι ότι είχε πει ότι η Ελλάδα ταλανίζεται από μία κρίση εισαγόμενης ακρίβειας. Τι έκανε πέντε χρόνια; Επιτέλους παραδέχεται ότι η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια είναι δική του επιλογή. Εμείς θα ανακοινώσουμε μία σειρά προτάσεις που θα είναι απολύτως κοστολογημένες. Στα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα έχουμε μηδενικό ΦΠΑ. Ότι βγάζουμε από εδώ και πέρα θα είναι πλήρως κοστολογημένο όπως και η πρόταση που καταθέσαμε για το φορολογικό. Θα προβούμε σε μείωση του φόρου εισοδήματος».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ανδρουλάκη ότι «μετά τις εκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία για τον προοδευτικό χώρο απάντησε: «Ας βρει πρώτα την κατάσταση με τον πρωθυπουργό που τον έχει σαν εκβιαζόμενο πρόεδρο της ήσσονος αντιπολίτευσης». Ακολούθως εξήγησε: «Ο κ. Ανδρουλάκης δεν έχει κάνει μήνυση στον πρωθυπουργό που είναι ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ. Πώς με ένα υπερχρεωμένο κόμμα και έναν εκβιαζόμενο πρόεδρο θα συνεργαστούμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές ως ένα ανανεωμένο, ανασυγκροτημένο, αυτόνομο κόμμα με στόχο την αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά των δημοσκοπήσεων απάντησε ότι «Έχουμε περάσει από μία διπλή διάσπαση» και πρόσθεσε ότι κάποιες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα, ενώ υπάρχει και μέτρηση δείχνει ότι είναι το πρόσωπο της χρονιάς και αυτό δείχνει ότι «υπάρχει μία προσμονή για αυτό που θα κάνω και εγώ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως στις εταιρείες υπάρχει ένα business plan έτσι και στα κόμματα πρέπει να υπάρχει σχέδιο. Στην πρώτη περίπτωση ο επαγγελματισμός φέρνει αποτέλεσμα στους μετόχους, στην δεύτερη περίπτωση ο επαγγελματισμός φέρνει αποτέλεσμα προς όφελος της κοινωνίας και αλλάζει την κοινωνία».

«Έχω απορρίψει το σενάριο της αποχώρησης»

Σε ερώτηση για το τι θα πράξει αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικό απάντησε ότι «Έχω απορρίψει το σενάριο να αποχωρήσω» και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε το μόνο ανεξάρτητο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις επόμενες εκλογές αυτόνομος, ανασυγκροτημένος, με ένα πρόγραμμα σχεδίων νόμων για να κυβερνήσει».

Σχετικά με το τι ποσό έβαλε προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι των κομματικών μέσων ενημέρωσης απάντησε: «Ήταν 230.000 ευρώ και όλα έγιναν σύννομα. Ήταν το ποσό που δάνεισα στο κόμμα. Συζητήθηκε πολύ, αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πώς ο πρόεδρος ενός κόμματος που χρωστά περίπου μισό δις κυβερνά την χώρα και ζητά και 9.000 ευρώ για τις ελιές του». Σημείωσε ότι πέραν του δανεισμού από τον ίδιο «τα άλλα ενδεχόμενα είναι να έχει το κόμμα μου εξαρτήσεις από επιχειρηματικά συμφέροντα, όχι δεν αφήσω το κόμμα μου να φθάσει εκεί».

Σε ερώτηση για το αν του είχε προταθεί υπουργείο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε: «Ο διευθυντής του γραφείου μου φανέρωσε κάτι που γνώριζε με στοιχεία εδώ και χρόνια και αυτό προκάλεσε την αντίδραση του κ. Μητσοτάκη. Αυτή η αντίδραση με το ειρωνικό γέλιο μου θύμισε την αντίδρασή του στις υποκλοπές όταν είχε πει ‘είναι δυνατόν να παρακολουθούσα τους υπουργούς μου;’. Όταν ο κ. Καπνισάκης με ενημέρωσε ότι ‘είπα αυτό, έκανα κάτι λάθος;’, απάντησα όχι την αλήθεια είπες».

Τέλος, για το αν θα πάει τον Μάρτιο στον στρατό είπε: «Θα τηρήσω τον νόμο και είμαι και πολύ χαρούμενος που θα πάω. Περιμένω ενημέρωση από τον ναύαρχο Αποστολάκη».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος