Σπυρόπουλος στην ΕΡΤ: Η προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων ξεκινάει από τον πρωθυπουργό (video)

Array

«Δυστυχώς η εξεταστική επιτροπή με ευθύνη και των μελών της, αλλά κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, δεν κάλεσε ουσιώδεις μάρτυρες», επισήμανε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων και για την τακτική του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ από εδώ και στο εξής -μετά και την σημερινή κατάθεση του προέδου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη στην εξεταστική επιτροπή της βουλής- επισήμανε:

«Ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκεί, όπως όφειλε, απέναντι στη Βουλή, στην εξεταστική επιτροπή και απέναντι στον ελληνικό λαό, να πει πραγματικά αυτά τα οποία ξέρει για την υπόθεση και να επιστήσει στους βουλευτές την προσοχή. Όσον αφορά το δεύτερο ολίσθημα που γίνεται μετά το πρώτο, που ήταν η ουσία των παρακολουθήσεων των παράνομων παρακολουθήσεων, που είναι η προσπάθεια συσκότισης της υπόθεσης που ξεκινάει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και από την κυβέρνηση. Δυστυχώς η εξεταστική επιτροπή με ευθύνη και των μελών της, αλλά κυρίως της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, δεν κάλεσε ουσιώδεις μάρτυρες, όπως ήταν ο ήδη ο πρωθυπουργός στον οποίο υπάγεται η Siemens, οι αρμόδιοι υπουργοί, ο κύριος Δημητριάδης, ο οποίος παραιτήθηκε, ο κ. Πετρίτης με τον κ. Δρακάκη που είχαν πάει στην πρώτη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και φυσικά ούτε η ίδια η δικαστικός, η οποία εξέτασε το φάκελο και δεν καλέσανε στην Επιτροπή για να μάθουμε τι πραγματικά υπήρχε σε αυτή την υπόθεση και ποια στοιχεία την οδήγησαν να υπογράψει ώστε να γίνει επίσημα».

Ερωτηθείς για το αν μετά από αυτή τη διαδικασία το κόμμα «έχει έρθει ίσως πιο κοντά» με την αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας με τη συγκυβέρνηση του απέδειξαν ότι ούτε αυτοί σέβονταν το κράτος δικαίου έκαναν επέμβαση στη δικαιοσύνη. Τα είχαμε ζήσει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν τους αντικατέστησε ο ελληνικός λαός για να έρθει ο κ. Μητσοτάκης με την παρέα του και να κάνει τα ίδια. Εμείς λοιπόν δεν θέλουμε ούτε συμψηφισμούς. Εμείς θέλουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση, να υπάρξει δημοκρατία και κράτος δικαίου σε αυτή τη χώρα που θα σέβεται τον κάθε πολίτη ξεχωριστά».

Σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά, τόνισε ανάμεσα σε άλλα:

«Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτό το πολύ κρίσιμο εθνικό ζήτημα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία των πολιτικών δυνάμεων και ο Πρόεδρος μας μέσα από τις παρουσίες του και τις τοποθετήσεις του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στις συνεδριάσεις που είχε απέναντί του τον κύριο Στόλτενμπεργκ, τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ, που έθεσε συγκεκριμένα ζητήματα όσον αφορά ότι δεν υπάρχουν ίσες αποστάσεις και δεν πρέπει να υπάρχουν ίσες αποστάσεις όσον αφορά τον επιθετικό γείτονά μας, ο οποίος. Παραβιάζει την ουσία και τα σύνορα της χώρας μας και το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του διεθνούς και των διεθνών θεσμών. Εμείς νομίζω ότι είναι πιο χρειάζεται πιο πολύ από ποτέ στο να υπάρχει ομόφωνη απόφαση των ευρωπαϊκών κρατών για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία που έχει ζητήσει πρώτα και το έχει περάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (…) Νομίζω ότι πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι πρέπει να είναι το πρώτο σκληρό μέτρο απέναντι στην Τουρκία, όπως και να αντιληφθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη ότι πλέον πρέπει να έχουμε μια ειδική σχέση την οποία πρέπει να συμφωνήσουμε απέναντι στην Τουρκία».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος