Σπ. Λιβανός: Γίνεται άδικη κριτική στο νομοσχέδιο για την Παιδεία (audio)

“Εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος θεωρούμε ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα”, ανέφερε μιλώντας στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός.

Αναφερόμενος στις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος υπογράμμισε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν προσαρμόζεται και δεν ακολουθεί την επιθετικότητα της Τουρκίας, καθώς «εμείς και ο υπόλοιπος κόσμος θεωρούμε ότι η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης δεν παράγει έννομα αποτελέσματα». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Λιβανός είπε ότι στην ήδη δύσκολη εξίσωση ανάπτυξης του τουρισμού λόγω κορωνοϊού, θα προστεθεί και οποιαδήποτε αναταραχή δημιουργήσει η Τουρκία στο Αιγαίο, τόνισε όμως πως είμαστε ήδη πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενδεχόμενα.

Όπως είπε ο κ. Λιβανός, έχουν προσδιοριστεί από τα χείλη του πρωθυπουργού για το τέλος της τετραετίας οι εκλογές, συμπληρώνοντας πως «έχει λήξει αυτή η συζήτηση, μπορεί να κοιμάται ήσυχος ο κ. Τσίπρας, ότι δεν θα υποστεί νέες πολιτικές ήττες».

Ο κ. Λιβανός διαπίστωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό και μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «μας ενδιαφέρει κυρίως η μέση ελληνική επιχείρηση, η μικρή, η μεσαία δηλαδή η οικογενειακή επιχείρηση και νομίζω ότι θα ανταποκριθεί πιο εύκολα και καλύτερα μέσα στην κρίση».

Ερωτώμενος για την ένταση των αντιδράσεων στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ο βουλευτής απάντησε ότι «γίνεται άδικη κριτική στο νομοσχέδιο για την Παιδεία» και ειδικώς για το θέμα επαναφοράς της διαγωγής, υποστήριξε ότι με αυτήν μπαίνουν κάποια όρια και προστατεύονται τα ίδια τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιρρήσεις του πρώην υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, σχετικώς με την διδασκαλία των αγγλικών από το νηπιαγωγείο, ο κ. Λιβανός είπε πως παρότι διαφωνεί μαζί του σέβεται την άποψη του κ. Φίλη τον οποίο χαρακτήρισε σοβαρό άνθρωπο και πολιτικό. Ο κ. Λιβανός σημείωσε πως υποστηρίζεται επιστημονικά σε όλο τον κόσμο, ότι οι δύο γλώσσες αφομοιώνονται άμεσα, αυτόματα και πολύ καλά από τα παιδιά. Παραδέχτηκε πως υπάρχει και η αντίθετη θέση ακαδημαϊκών και συνδικαλιστικών οργάνων.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος