Σπ. Δανέλλης: “Η πρόταση για απλή αναλογική φέρνει ακυβερνησία” (audio)

“Η πρόταση για απλή αναλογική είναι επικίνδυνη γιατί φέρνει ακυβερνησία’, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι», Σπύρος Δανέλλης.

“Στη σημερινή συγκυρία με την εξαιρετικά προβληματική γειτονιά στην οποία βρισκόμαστε γεωπολιτικά και με την περιπέτειες που έχει μπει η Ευρώπη, η απλή αναλογική δεν είναι η καταλληλότερη”, πρόσθεσε ο κ. Δανέλλης, “γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια ακυβερνησίας και περιπετειών τύπου Ισπανίας”.

Ο κ. Δανέλλης, δήλωσε, ότι «το Ποτάμι» “από το Δεκέμβριο έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για τον Εκλογικό Νόμο, που υπερβαίνει τις παθογένειες του υπάρχοντος εκλογικού συστήματος και κυρίως το μπόνους των 50 εδρών”.

“Η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος θέλει και άλλες πιο τολμηρές κινήσεις από αυτές που προτείνει η κυβέρνηση”, πρόσθεσε, και πρότεινε τη δημιουργία πανελλαδικά μικρών μονοεδρικών περιφερειών και κατανομή των εδρών με αναλογικό τρόπο.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος