Σκουρλέτης: Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των εθνικών εκλογών (audio)

Θεωρώ ότι αυτό που χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του κ. Μαρινάκη είναι μια πλήρης και απόλυτη αναξιοπιστία του ιδίου και των λεγομένων του, δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή.

Εδώ και καιρό ο κ. Μαρινάκης κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις και προφανώς δεν είναι άσχετες με τις υποθέσεις που έχει εμπλακεί, εκτίμησε ο κ. Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την τελευταία συνέντευξη του εφοπλιστή σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Η σχέση της ΝΔ με συγκεκριμένα συμφέροντα της ολιγαρχίας της οικονομικής ελίτ είναι μια σχέση παλιά και ομολογημένη που εξακολουθεί και είναι επίκαιρη. Με αυτή την έννοια είναι απολύτως εύστοχα τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην τελευταία του ομιλία, πρόσθεσε. Απροκάλυπτα πλέον οικονομικοί παράγοντες επιτίθενται κατά της κυβέρνησης θέλοντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα, σημείωσε.

Ερωτηθείς για την συγκρότηση της Προοδευτικής Συμμαχίας και το αν έχει και προοπτική αυτό το σχήμα πέρα από την εκλογική σύμπραξη, ο γραμματέας της ΚΕ υποστήριξε ότι είναι μια αντανάκλαση βαθύτερων πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που ήταν σε εξέλιξη όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς αντιμετωπίζουμε την ανάγκη διαμόρφωσης αυτού του αριστερού προοδευτικού πόλου- επεσήμανε- ως μια πολιτική απάντηση απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς, αλλά και στην ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ώστε να υιοθετηθούν διαφορετικές πολιτικές στρατηγικές σε όλους τους τομείς. Δεν είναι λοιπόν κάτι που έχει ως ορίζοντα τις προσεχείς ευρωεκλογές, είναι ένας πολύμορφος πολιτικός αστερισμός με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα της κάθε συλλογικότητας που συμμετέχει. Έχει δρόμο και αξία μπροστά του, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝ.ΑΛ και αν θα μπορούσε να συμμετάσχει στο εν λόγω πολιτικό εγχείρημα ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε πως δεν θεωρεί ότι πατά ένα τέτοιο ενδεχόμενο στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και δεν εξυπηρετεί ούτε υπερασπίζεται πολιτικές που είναι εντός των ορίων της σοσιαλδημοκρατίας. Η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ είναι φανερό ότι έχει συμπτύξει μια άτυπη αλλά ουσιαστική πολιτική συμμαχία με την ηγεσία της ΝΔ, συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων και ότι δεν είναι τόσο ευνοϊκά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Σκουρλέτης εκτίμησε ότι, υπάρχει μια ασφαλής απόσταση από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, διότι προηγούνται οι ευρωεκλογές και οι δημοτικές εκλογές. Το αποτέλεσμα των επόμενων εθνικών εκλογών θα επηρεαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τόνισε. Οι ευρωεκλογές θα είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των εθνικών εκλογών, άρα θα έχουμε μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, συμπλήρωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος