Σκληρή κριτική Γεροβασίλη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις – Κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου (video)

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε στον Άρειο Πάγο η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για την υπόθεση παρακολουθήσεων, καθώς το όνομά της είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των 33 προσώπων που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα Documento, και σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν στόχος του κακόβουλου λογισμικού Predator.

«Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα τους ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι. Έχουμε ορκιστεί στο Σύνταγμα της χώρας να τηρούμε να τηρούμε τις όλες τις αρχές προστασίας του συντάγματος του ελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος και βεβαίως τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» δήλωσε προσερχόμενη στον Άρειο Πάγο η Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Παντελάκης, η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μήνυση – έγκληση κατά παντός υπευθύνου και για την παραβίαση των επικοινωνιών της και για πιθανές ποινικές δράσεις που τελέστηκαν εις βάρος της καθώς και για μείζωνα ζητήματα εθνικής ασφάλειας.

Η κ. Γεροβασίλη εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στην Ελληνική Δικαιοσύνη λέγοντας ωστόσο ότι θα πρέπει για να είναι πιο αποτελεσματική να συνθέσει τις υποθέσεις μέσω των πολλαπλών μηνύσεων. Και αυτό είναι κάτι, όπως είπε που αρνείται αυτή τη κυβέρνηση.

H ίδια κάλεσε τη Δικαιοσύνη να δράσει στην προστασία  για την διελεύκανση όλο αυτού του τεράστιου σκανδάλου, όπως το χαρακτήρισε. Η κ. Γεροβασίλη που έχει διατελέσει και υπουργός προστασίας του Πολίτη με αρμοδιότητα ΕΥΠ έκανε λόγο για ένα διπλό σκάνδαλο κατασκοπείας και σκάνδαλο συγκάλυψης.

«Είμαι βέβαιη ότι στη χώρα έχει στηθεί ένα δίκτυο κατασκοπείας από καιρό. Τα μηνύματα λένε ότι αυτό οργανώθηκε, στήθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργατες του Μεγάρου Μαξίμου υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Επιπλέον δήλωσε ότι «ο πρωθυπουργός λογοδοτεί για θέματα ασφαλείας της χώρας αλλά και προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης  | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος