Σκληρή γλώσσα από την αντιπολίτευση για την ομιλία του Α.Τσίπρα

Αιχμηρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η ΝΔ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “αμετανόητο και απομονωμένο από τους πολίτες”, το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι “παρέπεμψε το θέμα του χρέους στο 2018”, το ΚΚΕ καταγγέλλει “απόπειρα αποπροσανατολισμού” και η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για “διχαστικό λόγο”.

Αναλυτικά, η ΝΔ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό “αμετανόητο και χωρίς σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση και απομονωμένο από τους πολίτες και από την πραγματικότητα που τον διαψεύδει και τον αποκαλύπτει”.”Το μόνο που ενδιαφέρει τον κ. Τσίπρα είναι η διατήρησή του στην εξουσία και ο έλεγχος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μέσα από τον αντισυνταγματικό “νόμο Παππά” και τον ακυρωμένο διαγωνισμό που έκανε”, ανέφερε η ΝΔ, προσθέτοντας ότι “η απολογία του κ.Τσίπρα δεν πείθει κανέναν’.

Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι “ο κ. Τσίπρας επεχείρησε να ελέγξει την ενημέρωση με κάθε είδους μεθοδεύσεις”, ενώ σχετικά με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για το χρέος προσθέτει:
“Ο κ. Τσίπρας ήταν εκείνος που συμφώνησε με τον Σόιμπλε το 2015 και τον Μάιο του 2016 να συζητηθεί το χρέος στην ουσία του μετά το 2018 και τώρα όλοι του το θυμίζουν”.

Από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ ανακοινώθηκε:
“Τη μέρα που η κυβέρνηση ξεκινάει τη συζήτηση με τους «θεσμούς» για το νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ επιλέγουν να αντιπαρατεθούν γύρω από το προσφιλές τους και ταυτόχρονα αποπροσανατολιστικό ζήτημα της διαπλοκής, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους στα αντεργατικά μέτρα του 3ου μνημονίου”.

Από το ΠΟΤΑΜΙ, ανακοινώθηκε: “Ο λαϊκισμός σε κρίση. Ο Τραμπ είπε ότι τελικά θα δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και ο Τσίπρας δήλωσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση του ΣΤΕ”, αναφέρει σε μήνυμα του στο Twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωση της επισημαίνει: “Ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση. Το πιο επικίνδυνο σημείο της ομιλίας του ήταν ο διχαστικός λόγος, χώρισε τους Έλληνες σε ¨εμείς” και “αυτοί”, δήλωσε ότι “έχουμε μπει σε φάση πολεμική’, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1
Σχετική είδηση:Α. Τσίπρας: Η διαρκής σύγκρουση με τη διαπλοκή είναι παράσημο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος