Σκέρτσος: Τέλος του SMS έως 15/5, τον Μάιο εμβολιασμός για όλους τους ενήλικες

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα sms στο 13033, ενώ ως το τέλος του μήνα όλος ο ενήλικος πληθυσμός της χώρας θα έχει δυνατότητα να εμβολιάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος. Επίσης προανήγγειλε ότι οι αυτοαπασχολούμενοι εργοδότες θα συμπεριληφθούν στη δωρεάν παροχή των self tests.

Η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο των εμβολιασμών, αλλά μπορούμε να πάμε καλύτερα, είπε και αναφέρθηκε στε σχέδιο υπό μελέτη για κατ΄οίκον εμβολιασμό ατόμων από 80- 89 ετών.

“Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο”, είπε ο κ. Σκέρτσος και πρόσθεσε ότι αν ήταν στο χέρι του, θα επέλεγε να εμβολιαστεί με Astrazeneca.

Ως προς τον ενήλικο πληθυσμό την πρώτη δόση έχει ήδη κάνει το 25% και το 10% που είναι από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη, έχει κάνει και τη δεύτερη, ενώ επιταχύνεται και ο εμβολιασμός των νεότερων ηλικιών, με “χιλιάδες 30ρηδες να κλείνουν ραντεβού”.

Το τείχος ανοσίας προβλέπεται στο τέλος του καλοκαιριού ενώ ήδη “βλέπουμε αποκλιμάκωση στα νοσοκομεία”, πρόσθεσε ο κ. Σκέρτσος.

Τα στοιχεία δείχνουν δυνατότητα επανεκκίνησης της οικονομίας δυναμικά, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ενώ σήμερα η Αθήνα καταθέτει στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του «Ελλάδα 2.0», του εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης των 32 δισ. ευρώ, ξεκινώντας τη διαδικασία για την απόφαση εκταμίευσης της προκαταβολής των 4,1 δισ. ευρώ.

Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο που μετασχηματίζει συνολικά τη χώρα υπέρ των νέων, ανέφερε.

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο Άκης Σκέρτσος επισήμανε ότι δεν καταργείται το 8ωρο, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες ήδη δουλεύουν πολύ περισσότερο ενώ ενδέχεται αν συμφωνεί ο εργαζόμενος 2 ώρες να αφαιρούνται ως άδεια.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, είναι φιλεργατικό και δεν πρέπει να μιλάμε με ετικέτες και ταμπέλες. Η αντιπολίτευση αναφέρεται σε αγορά εργασίας του προηγούμενου αιώνα, τόνισε τέλος ο κ. Σκέρτσος συμπληρώνοντας ότι πρόκειται για σχέδιο που θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων και τον ελεύθερο χρόνο τους, ενώ, όπως είπε Θα αυξηθεί ο έλεγχος των εργοδοτών έναντι των εργαζομένων.

“Πρέπει να δούμε τα δικαιώματα για να διευρύνουμε την ποιότητα του εργασιακού βίου”. ανέφερε τέλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος