Με την Αγκέλα Μέρκελ θα συναντηθεί στις 4 το απόγευμα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυρίακος Μητσοτάκης ο οποίος έχει σειρά επαφών στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος .
Ο κύριος Μητσοτάκης στις συνομιλίες του θέτει ως προτεραιότητες το να αποτραπεί το κλείσιμο των βορείων συνόρων της χώρας αλλά και στην αναγκαιότητα άσκησης πίεσης προς την Τουρκία προκειμένου να εφαρμόσει αποτελεσματικά τις δεσμεύσεις της έναντι της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Το προσφυγικό πρόβλημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ Μητσοτάκης και Γιούνκερ στην χθεσινή τους συνάντηση, συμφώνησαν ότι δεν αποτελεί λύση του προσφυγικού προβλήματος το κλείσιμο των βορείων συνόρων της Ελλάδας.
Μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι επανέλαβε στον κ. Γιούνκερ ότι το κλείσιμο των βορείων συνόρων δεν αποτελεί λύση στο προσφυγικό και ότι παρά τις αρχικές μεγάλες καθυστερήσεις, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Σχετική είδηση :
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος