Σήμερα τα πορίσματα των κομμάτων στην εξεταστική για τις υποκλοπές

Array

Εντός της ημέρας αναμένεται τα κόμματα να καταθέσουν τα πορίσματα τους για την εξεταστική επιτροπή που ερευνά το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μέχρι αργά το απόγευμα έχουν προθεσμία τα κόμματα να παραδώσουν τις πορισματικές τους εκθέσεις στο Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής. Κυρίαρχο θέμα παραμένει το αν θα δημοσιοποιηθούν τα πορίσματα ή αν θα παραμείνουν απόρρητα με την κυβέρνηση να υπογραμμίζει τον πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα των ζητημάτων που αφορούν.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης να επιμείνει στο απόρρητο της διαδικασίας και η πιθανότητα να γίνει κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του πορίσματος της Εξεταστικής. Η θέση της κυβέρνησης όπως εκφράστηκε σήμερα από τον Γιάννη Οικονόμου στο μπρίφιγνκ είναι ότι η συνεδρίαση αυτή πρέπει να είναι ανοιχτή. Την οριστική απόφαση για το θέμα θα λάβει η Διάσκεψη των Προέδρων.

Πάντως ήδη από την περασμένη εβδομάδα τα κόμματα, αρχικά το ΚΚΕ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, κατήγγειλαν την πρόθεση την πρόθεση της κυβέρνησης να χαρακτηριστούν απόρρητα τα πορίσματα και την κατηγόρησαν για συγκάλυψη της υπόθεση. Μάλιστα τόσο η Κουμουνδούρου όσο και ο Περισσός έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν στη δημοσιότητα τα πορίσματά τους.

Η σύνταξη του τελικού πορίσματος θα απασχολήσει την Εξεταστική την ερχόμενη Πέμπτη, στην τελευταία προγραμματισμένη της συνεδρίαση.

Ρεπορτάζ: Εμμανουέλα Αργείτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος