Σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Array

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις παρακολουθήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κρύβετε πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη και ακολουθεί στρατηγική λάσπης. Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέτει νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις και να τον καλεί στην Βουλή για εξηγήσεις.
Για αδιανόητο ψέμα έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας μέσω της συνέντευξής του στον ΑΝΤ!, στο δημοσίευμα του Documento. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι επί χρόνια στοχοποιείται με επιθέσεις λάσπης τονίζοντας πως «πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενορχηστρώνει τις επιθέσεις εναντίον του , ενώ μίλησε για επαγγελματίες εκβιαστές, που επιδιώκουν πολιτικές εξελίξεις, επαναλαμβάνοντας ότι οι εθνικές κάλπες θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά σε ιδιοκτήτες ομάδων και ΜΜΕ που θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν και να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση.

Βατερλώ χαρακτήρισε τη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΑΝΤ1 ο Νάσος Ηλιόπουλος καλώντας τον ταυτόχρονα να απαντήσει την Παρασκευή στην νέα επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

Ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης μετά τις αναφορές του πρωθυπουργού για εμπλοκή του σε ρωσικά κεφάλαια με στόχο την δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα, δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι αναφορές του πρωθυπουργού δεν μας αφορούν αναφέρει σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενώ τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός επιβάλλεται να βρει την τόλμη, να κινήσει γη και ουρανό, ώστε να διαλευκάνει αυτή την τόσο νοσηρή υπόθεση και να φέρει ενώπιον της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τόσο άθλιας ιστορίας που νοθεύει τη Δημοκρατία και υπονομεύει τους θεσμούς».

H αντιπαράθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων συνεχίζεται με την αντιπολίτευση να μιλά για συγκάλυψη και την κυβέρνηση να προωθεί άμεσα νομοθετικές ρυθμίσεις για το θέμα.

«Αυτοί που λένε ότι έχουν στοιχεία να απαντήσουν πού τα βρήκαν, ποιος τους τα έδωσε» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ANT1.

Προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης βλέπει το Μαξίμου πίσω από το δημοσίευμα του Documento 

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πίσω από την υπόθεση των παρακολουθήσεων προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και προσωπικής υπονόμευσης του πρωθυπουργού, μιλούν για «κατασκευασμένα στοιχεία» που θυμίζουν και την υπόθεση Νοβάρτις, με «όχημα» και τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το σαββατοκύριακο.

Και σήμερα εξάλλου, ο Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για μία «ζοφερή ατμόσφαιρα» που επιχειρείται να στηθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση και κάλεσε τον κ. Βαξεβάνη να αποδείξει όσα ισχυρίζεται.

«Όλα στο φως» είναι το μήνυμα που επαναλαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας εμφατικά ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία σχέση στην υπόθεση αυτή και ότι άλλο οι νόμιμες επισυνδέσεις και άλλο τα παράνομα λογισμικά τύπου Predator, το οποίο οι ελληνικές αρχές ουδέποτε προμηθεύτηκαν ή χρησιμοποίησαν, όπως είπε και ο πρωθυπουργός χθες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας.. «Δεν πρόκειται να συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές οι οποίοι ακριβώς αυτό θέλουν να επιδιώξουν», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς κάθε κατεύθυνση.

Ενώ τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα κάλεσε εκ νέου τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να παρουσιάσει το «πακέτο» των θεσμικών διατάξεων για τις δικλείδες ασφαλείας στις νόμιμες επισυνδέσεις των πολιτικών προσώπων και την απαγόρευση της εμπορίας και χρήσης παράνομων λογισμικών στη χώρα μας. Και εκεί όλοι θα κληθούν να τοποθετηθούν και να δώσουν απαντήσεις, λένε με νόημα από το Μέγαρο Μαξίμου.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα δώσουμε σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη

Αδυναμία, εκνευρισμό και προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταλογίζουν στον πρωθυπουργό πηγές της Κουμουνδούρου με αφορμή τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1.

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει το κρυφτό και τη συγκάλυψη, δείχνοντας την ενοχή του», τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούν τον κ. Μητσοτάκη να εμφανιστεί την Παρασκευή στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ. «Καλό θα ήταν να μη φυγομαχήσει ο πρωθυπουργός για δεύτερη φορά», όπως επισημαίνουν.

Aπό την Κουμουνδούρου θέτουν το ερώτημα «αν ο κ. Μητσοτάκης θα αποκαταστήσει το δικαίωμα όλων αυτών των ανθρώπων να απευθυνθούν στην ΑΔΑΕ για να μάθουν αν έχουν επισυνδεθεί ή όχι, μία νομική δυνατότητα που υπήρχε και ο κ. Μητσοτάκης την κατήργησε»
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι αν ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ό,τι αφορά την πρόκληση-πρόσκληση για κατάθεση πρότασης μομφής.
«Να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης», τόνιζαν χαρακτηριστικά.

«Πηγαίνουμε προς εκλογές και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει ακόμα για ποιο λόγο έγινε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Επικαλέστηκαν λόγους εθνικής ασφάλειας, σαν να έχουμε γυρίσει στη δεκαετία του ’50, όταν όποιος δεν ήταν δεξιός ήταν ταυτόχρονα ύποπτος για τα εθνικά του φρονήματα» σημειώνουν από την Κουμουνδούρου.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη, Γιάννης Φασουλάς, Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος