Σφοδρή πολιτική κόντρα με φόντο την Εκκλησία, την πανδημία και τα rapid tests (video)

Στα μαχαίρια για ακόμα μία φορά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, με φόντο την Εκκλησία, την πανδημία και τα rapid tests. O ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί το Μέγαρο Μαξίμου ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεννόηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ενώ η κυβέρνηση το διαψεύδει.

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την Εκκλησία και τη λειτουργία της εν μέσω πανδημίας. Το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι δεν υπήρξε ποτέ συνεννόηση κυβέρνησης και Εκκλησίας, επαναλαμβάνει ότι υπήρξε επικοινωνία των δύο πλευρών, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για «μικροκομματική προσπάθεια».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να ψεύδονται ασύστολα, όπως κάνουν εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση επιδιώκει την ευρύτερη συνεννόηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτό κάνει και με την Εκκλησία από την πρώτη στιγμή, το ίδιο έγινε και τώρα. Ύστερα από συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, εκδόθηκε η χθεσινή εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα που θα ισχύουν στους ναούς. Αυτή είναι η αλήθεια και όποιος την αμφισβητεί δεν έχει παρά να απευθυνθεί και στην Εκκλησία. Είναι βέβαιο ότι θα την επιβεβαιώσει» ανέφερε το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Επικαλούμενος βίντεο στο οποίο, όπως σημειώνει, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου δηλώνει πως η επικοινωνία έγινε μετά την ειλημμένη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για γελοίες διαρροές.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται έστω και τώρα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό. Λες και δεν άκουσαν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο να αρνείται, αλλά να ειρωνεύεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες. Προσπαθούν να πείσουν με διαρροές ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία υπήρξε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου» σημείωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Νωρίτερα, στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου τόνιζαν ότι της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος είχε προηγηθεί συνεννόηση, με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.

Εκκλησιαστικές πηγές σχολίασαν ότι «το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες».

Είχαν προηγηθεί η δήλωση του πρωθυπουργού ότι αν το μέτρο ελέγχου στις Εκκλησίες μπορούσε να εφαρμοστεί, τότε η κυβέρνηση θα το συζητούσε, αλλά και η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Δεν θα προστατεύσουμε αυτούς τους ανθρώπους στο όνομα να μη δυσαρεστήσουμε μία μικρή μειοψηφία η οποία μας ψηφίζει; Αυτό κάνει τώρα ο κύριος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος σαν πολιτευτής ενώ πρέπει να είναι πρωθυπουργός με ευθύνη την ώρα της πανδημίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδος.

«Ο κ.Τσίπρας για μια ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος