Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση – Στο επίκεντρο ανατιμήσεις προϊόντων και ενέργειας (video)

Ο οικογενειακός προϋπολογισμός και οι έντονες πιέσεις που δέχεται από τις ανατιμήσεις των προϊόντων και της ενέργειας, βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ενώ για θετικές προοπτικές εντός του 2022 έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών.

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε: «Οι προοπτικές είναι θετικές και η πορεία της προδιαγράφεται ανοδική παρά τα όποια προσκόμματα. Γι’ αυτό ακόμα και σ’ αυτό το ρευστό περιβάλλον υψηλών ανεπιβεβαιοτήτων το 2022 θα είναι ένα έτος υψηλής, βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης».

«Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σκυλακάκη ότι η μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα θα ευνοήσει τους πλούσιους;» ρωτά ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να σημειώνει ότι σήμερα ο κ. Σταϊκούρας αναγκάστηκε να αδειάσει τον αναπληρωτή του.

Ο κ. Ηλιόπουλος επισήμανε πως: «Απαιτούνται άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας.
-Μείωση του ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα
-Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα
-Άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ».

Τα θετικά σχόλια του Νίκου Ανδρουλάκη, σε άρθρο του, για την οικονομία της Πορτογαλίας προκάλεσαν την αντίδραση του Α. Γεωργιάδη: «Δίνω μία συμβουλή στον κύριο Ανδρουλάκη, είναι μία καλή συνταγή αλλά για λίγο. Την ονομάζω η συνταγή της ωραίας Ελένης. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα του Ομήρου δεν έχει οποιαδήποτε είδους περιγραφή πως είναι η ωραία Ελένη. Δε λες για Novartis, λες τι καλή που είναι η Πορτογαλία, λες διάφορα φληναφήματα αλλά να γιατί το κάνει γιατί μόλις έγραψε το πρώτο του άρθρου τον τσακώσαμε. Δεν του δίνετε λίγο σ’ ένα κινητό τον e-καταναλωτή, μήπως ξεστραβωθεί και λίγο; Γιατί εκεί στις λέξεις μπορεί να μην τον έχει δει».

«Δεν είναι ωραία Ελένη- Κραταιός Νικόλας είναι. Όσο για το να ξεστραβωθεί να ζητήσετε συγγνώμη», σχολίασε η γραμματέας της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Πυρά στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης: «Οφείλει άμεσα να πάει σε μία γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, με παράλληλα μείωση του μη μισθολογικού κόστους, μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια».

«Η κυβέρνηση μίλησε για τις διεθνείς διαστάσεις του κύματος της ακρίβειας, αλλά μίλησε μόνο ως άλλοθι για την πολιτική της στο όνομα ότι δεν έχει ευθύνη για την πορεία», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Εάν δεν ληφθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα, οι συνέπειες για τους Έλληνες θα είναι ολέθριες», αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«Οι μόνοι που ρυθμίζουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σε αυτήν τη χώρα πλέον δυστυχώς μετά από αυτά που έχουν εισάγει όλες οι μνημονιακές κυβέρνησης είναι ένα καρτέλ στυγνών ασύδοτων κρατικοδίαιτων εισοδηματιών», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Αντιδράσεις προκάλεσαν δηλώσεις της πρώην υπουργού Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση με αναφορές στη δικαιοσύνη: «ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε: «Η δημόσια τοποθέτηση της κυρίας Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε κομματική εκδήλωση, μετά τις ανάλογες θέσεις του κ. Πολάκη, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι στον ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η λογική άλωσης της Δικαιοσύνης και του Κράτους».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος