Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Πάτση – Στο μικροσκόπιο τα Πόθεν Έσχες

Array

Η υπόθεση του βουλευτή Πάτση, ο οποίος μετά τη διαγραφή του βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης και της επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, πυροδοτεί σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί να αποδοθούν ευθύνες σε υπουργούς της κυβέρνησης, οι οποίοι κάνουν λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στο μικροσκόπιο του Οικονομικού Εισαγγελέα και της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής μπαίνουν τα πόθεν έσχες του διαγραφέντος από την ΚΟ της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως είναι η φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός δήλωσε ότι: «Προφανώς είναι μια προβληματική περίπτωση, γι’ αυτό και ήταν ακαριαίος ο τρόπος αντιμετώπισης από τον πρωθυπουργό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο στόχαστρο και τις δηλώσεις πόθεν έσχες του υπουργού Δικαιοσύνη, με τον εκπρόσωπό του Νάσο Ηλιόπουλο να αναφέρει πως: «Ξέρουν από τις 15 Μαΐου 2020 για το ψεύτικο πόθεν έσχες Τσιάρα. Αντί για υπουργός θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενος. Η γυναίκα του έκανε δουλειές μαζί με τον Πάτση, αλλά η κυβέρνηση “δεν ήξερε”. Ο Πάτσης διώχθηκε, ο κ. Τσιάρας; Πλιάτσικο, ψέμα και απάτη, με μια λέξη Μητσοτάκης».

Κύκλοι του υπουργού δικαιοσύνης ανέφεραν ότι από την εν λόγω εταιρεία που είχε αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών μεταφοράς προσώπων και όχι τη διαχείριση κόκκινων δανείων, η σύζυγος του κ.Τσιάρα έχει αποχωρήσει από το 2020. Όπως ανέφεραν: «Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του Υπουργού έχουν δηλωθεί κανονικά στις δηλώσεις πόθεν έσχες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει στους πολίτες ξαναζεσταμένο φαγητό για να προκαλέσει συνειρμούς και να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις».

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Σπυρόπουλος, δήλωσε στο iefimerida.gr: «Βλέπουμε ότι από την υπόθεση Πάτση και την υπόθεση των υποκλοπών έως και τη “λίστα Πέτσα”, υπάρχει μια αόρατη κλωστή κυβερνητικής διαπλοκής και διαφθοράς».

«Η κυβέρνηση γνώριζε την επιχειρηματική δραστηριότητα του βουλευτή Ανδρέα Πάτση που αξιοποίησε την εγκληματική πολιτική και το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο που έχει την υπογραφή της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.

«Η Ν.Δ. εκμεταλλευόμενη τις ευεργετικές διατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ για τους καταχραστές του Δημοσίου, έστησε ένα πρωτοφανές πλιάτσικο», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«O Πάτσης είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης, αυτή η αγορά είναι μια αγορά καταρχάς η οποία λειτουργεί εναντίον του δημόσιου συμφέροντος», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για διασπάθιση δημόσιου χρήματος από άτομα του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη. Βάζει στο στόχαστρο τη Ρεβέκα Πιτσίκα, εταιρία της οποία, όπως σημειώνει, φέρεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις περισσότερα από 400 χιλιάδες ευρώ από ΕΛΤΑ, ΕΡΤ και ΑΔΜΗΕ. Όπως αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Μέρα με τη μέρα το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τις γαλάζιες ακρίδες του κ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται σε όλη του έκταση».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΡΤ αναφέρει πως: «Ουδέποτε ανατέθηκε από την ΕΡΤ στην εταιρεία People for Business IKE, με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, οποιοδήποτε έργο. Η ΕΡΤ προκήρυξε στις 26.3.2021 ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για το έργο “παροχής υπηρεσιών προγράμματος διαχείρισης απόδοσης ανθρώπινου δυναμικού” το οποίο κατακυρώθηκε στην ως άνω εταιρία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4412/16 “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών” και ολοκληρώθηκε στις 9.3.2022, όπως είχε ακριβώς σχεδιαστεί».

Για απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης κάνει λόγο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Μάριος Κάτσης, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη να απαντά, μιλώντας για λάσπη στον ανεμιστήρα, ότι οι απευθείας αναθέσεις του Υπουργείου αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 2% του συνολικού προϋπολογισμού του.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος