Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας

Οξεία πολιτική αντιπαράθεση για τη διαχείριση της πανδημίας, τα μέτρα στήριξης, αλλά και τις ουρές στα διαγνωστικά κέντρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε «μεγάλη ατυχία για τη χώρα» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου του καταλόγισε λασπολογία και αντιπολιτευτικό μένος.

Μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αλλά και στο άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε βαριές ευθύνες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας τον ως αθεράπευτα κυνικό που αδυνατεί να κατανοήσει την τραγωδία.

«Ο χρόνος που φεύγει δεν είναι για να τον θυμόμαστε· οφείλουμε όμως να θυμόμαστε τα διδάγματά του. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν μια μεγάλη ατυχία για τη χώρα. Μια παράλληλη πανδημία. Η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη για την έξοδο από τον διαρκή εφιάλτη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Αντιπολιτευτικό μένος και ολοκληρωτικές αντιλήψεις καταλόγισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για λασπολογία και ύβρεις.

«Από την ιστορία του κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί, ειδικά σε έναν τόπο που γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην καταστροφή και την πόλωση. Η κυβέρνηση επενδύει σε πράξεις και παράγει έργο. Κάθε άλλη σύγκριση περιττεύει» είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) επισκέφθηκε o πρόεδρος του  ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη στήριξης του εμβολιαστικού προγράμματος και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

«Σε λίγες ημέρες, εντός αυτής της εβδομάδας θα έχουμε περισσότερα κρούσματα από όσα είχαμε συνολικά το 2020. Η κυβέρνηση ενώ γνώριζε τι συμβαίνει με τη μετάλλαξη Όμικρον στη Δυτική Ευρώπη, δεν πήρε γρήγορα αυστηρά μέτρα υγειονομικής προστασίας» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για τραγικά αδιέξοδα από έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας από την πανδημία.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και με τα νέα -μια από τα ίδια- μέτρα αρνείται να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, στα ΜΜΜ και να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, οδηγώντας στα ίδια τραγικά αδιέξοδα» σημείωσε η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.

Πυρά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση και για ανεπάρκεια μέτρων στήριξης. Ο κ. Μητσοτάκης οδήγησε την εστίαση σε λοκντάουν χωρίς οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις, υπογράμμισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σκληρή ήταν η κριτική των κομμάτων και για τις ουρές που σχηματίστηκαν για τα τεστ, καθώς και το κόστος που απαιτείται στα διαγνωστικά κέντρα.

«O κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών» σχολίασε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε καταφεύγει τώρα σε επικίνδυνες αλχημείες. Η προτροπή της κυρίας Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν pcr τεστ φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης. Η ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με pcr. Η λύση είναι μια: άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κυβερνητική παλινωδία αναφορικά με τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας δίνει την χαριστική βολή στην εστίαση» τόνισε η Ελληνική Λύση.

«Κύριε Μητσοτάκη αφήστε τα “σουλάτσα” και στήστε δίκτυο για δωρεάν, μαζικά τεστ εδώ και τώρα» είπε το ΜέΡΑ25.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος