Σφοδρή κόντρα με αφορμή τις δηλώσεις Φίλη για το κίνημα “Παραιτηθείτε”

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση που προκλήθηκε από τη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι είναι στα όρια της συνταγματικής ανοχής το κίνημα «Παραιτηθείτε». H Νέα Δημοκρατία μίλησε για προκλητική δήλωση που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας και ζήτησε την παραίτηση του Νίκου Φίλη, o οποίος απάντησε ότι “δεν πρόκειται να τους κάνω αυτό το δώρο”.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο καθεστωτισμός δεν περνά στην Ελλάδα και η ανοησία φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλώνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του. Το δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα των Ελληνίδων και των Ελλήνων να συγκεντρώνονται ειρηνικά και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους, δεν τίθεται υπό έγκριση ούτε του κ. Φίλη, ούτε της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, προσθέτει.

«Υπάρχει ένα θράσος από την πλευρά των Συριζαίων. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

Ο κ. Φίλης έχει επανειλημμένως στοχοποιηθεί για τις δηλώσεις του οι οποίες διαστρεβλώνονται, δήλωσε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, σημειώνοντας για το κίνημα «Παραιτηθείτε», ότι «οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις, τα κινήματα έχουν ονοματεπώνυμο, εκπροσωπούν κάποια κόμματα, κάποια σωματεία και φορείς», ζητώντας παράλληλα να μην κάνουν μαθήματα δημοκρατίας εκείνοι που απαγόρευαν απεργίες και έκλεισαν την ΕΡΤ σε μία νύχτα.

Κυβερνητικές πηγές πάντως διευκρίνιζαν ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις και κατηγορούν τη ΝΔ ότι προσπαθεί να βρει ατζέντα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος