Σφοδρή αντιπαράθεση για τα Τέμπη: Πυρά της αντιπολίτευσης για απουσία Μητσοτάκη – «Δεν κρύφτηκε και ούτε πρόκειται», λέει ο Μαρινάκης

Σύνοψη
  • Για «ύβρη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για «κυνική περιφρόνηση» μιλά το ΠΑΣΟΚ
  • Προανακριτική για το πρόσωπό του ζήτησε ο Χρήστος Σπίρτζης

Στα ύψη παραμένει η αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών. «Ο πρωθυπουργός δεν κρύβεται και ούτε θα κρυφτεί», ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έδωσε το «παρών» στη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης δήλωσε πως, «ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ και δεν πρόκειται να κρυφτεί ποτέ. Θέλει να χυθεί άπλετο φως από τη δικαιοσύνη και να προχωρήσουν οι κινήσεις για την αναβάθμιση των σιδηροδρόμων. Και σε προηγούμενες συζητήσεις πορισμάτων δεν ήταν στη Βουλή γιατί ως εκπρόσωπος της εκτελεστικής εξουσίας δεν θεωρεί πρέπον να παρεμβαίνει».

Για «ύβρη» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για «κυνική περιφρόνηση» μιλά το ΠΑΣΟΚ. «Συγκάλυψη, ντροπή και ύβρις. Ύβρις ήταν η απουσία του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή από την διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο Mega.

«Η απουσία του Πρωθυπουργού ήταν μια κυνική προσβολή στη μνήμη των νεκρών… είναι μια κυνική περιφρόνηση«, τόνισε μεταξύ άλλων η Μιλένα Αποστολάκη.

Για υποκρισία κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στην κριτική πως ο ίδιος προσβάλλει τη μνήμη των συγγενών των θυμάτων, χρησιμοποιώντας τον όρο «πολιτικές βδέλλες» για την αντιπολίτευση.

«Πέρα από πολιτικές βδέλλες είναι και βαθιά υποκριτές και να μην ξεχνάμε ότι ημερών τους κρύφτηκαν 11 φορές πίσω από το άρθρο 86. Αν ενδιαφέρονταν να λάμψει η αλήθεια δεν θα διατύπωναν αόριστες κατηγορίες περί συγκάλυψης. Είναι τιμητικό για όποιον παλεύει για το δίκιο του και είναι ντροπιαστικό αυτό να εργαλειοποιείται στις πλάτες του ως πολιτικό παιχνίδι», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης.

«Θα έλεγα ότι “πολιτικές βδέλλες” είναι διάφοροι και διάφορες κυβερνήσεις, ονόματα δεν λέμε, που ρουφούν καθημερινώς το αίμα του Έλληνα πολίτη στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καταστήματα που πωλούν βασικά είδη κατανάλωσης και τον υπερφορολογούν», απάντησε η Βούλα Κεχαγιά, εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ.

Προανακριτική για το πρόσωπό του ζήτησε ο Χρήστος Σπίρτζης

Την ίδια ώρα ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής για το πρόσωπό του.

Για «κίνηση εκ τους ασφαλούς» έκανε λόγο η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, πως γνωρίζει ότι δεν θα υπάρξουν συνέπειες.

«Να ενημερώσουμε τον κ. Μαρινάκη, πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής […] Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη», τονίζουν από την επό την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «άτυπες πηγές» του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι το Σύνταγμα προβλέπει και «την συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή». Κοινώς, η λέξη «κλειδί» είναι παραγραφή στην προκειμένη περίπτωση, εξηγεί από την άλλη η κυβέρνηση.

Έντονη ήταν η κριτική και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έρευνα για διαρροή email

Οι παραιτήσεις των εμπλεκομένων έχουν ήδη γίνει, χωρίς υπεκφυγές, απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς για το γεγονός ότι κλιμάκιο της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων ξεκίνησε έρευνα στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά τις καταγγελίες για διαρροή email αποδήμων.

«Είναι ξεχωριστή έρευνα και της Δικαιοσύνης και της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων και θεωρώ πως έχει μεγάλη αξία να γίνει όπως προβλέπει ο νόμος, όπως σε κάθε άλλη περίπτωση με αυστηρότερο νομικό πλαίσιο που θεσπίσαμε», είπε.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος