Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του ν/σχεδιου του Υπ. Υγείας: Στην αιχμή της αντιπαράθεσης τα απογευματινά χειρουργεία – Για διάλυση του ΕΣΥ, μιλά η αντιπολίτευση

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στην αιχμής της αντιπαράθεσης βρίσκονται τα απογευματινά χειρουργεία.

Αφιερώθηκαν στην Ολομέλεια, πολλές ώρες για τα απογευματινά ιατρεία και τα επεμβατικά ιατρεία, έτσι όπως έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα μήνα, με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, να λέει ότι το μέτρο, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στην αρχή του πάει καλά και θα πάει ακόμα καλύτερα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι και να έχει καλύτερες υπηρεσίες παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους και αυτό θα γίνει ενώ δίνεται και η δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν παράλληλα και ιδιωτικό έργο, έτσι ώστε να βοηθήσει και αυτό στη μείωση της λίστας, για την οποία η κ. Αγαπηδάκη είπε ότι είναι περίπου 288 ασθενείς, που έκαναν χειρουργείο τον τελευταίο μήνα.

Από την πλευρά της η αντιπολίτευση, δεν δέχεται ούτε τα νούμερα ούτε και τη στόχευση έτσι όπως αναφέρει το νομοσχέδιο για ενίσχυση του ΕΣΥ. Πρόκειται για διάλυση του ΕΣΥ, όπως λένε τα κόμματα στο σύνολό τους και δεν ψηφίζουν το νομοσχέδιο αυτό.

Υπάρχει έλλειψη προσωπικού, υπάρχουν τα πειράματα του Υπουργείου και μια ιδιωτική υγεία που περιμένει τους Έλληνες πολίτες, τονίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος