Σε Βοσνία και Ερζεγοβίνη την Τρίτη ο Ν. Δένδιας

Διαδοχικές συναντήσεις αναμένεται να έχει αύριο, Τρίτη 31 Μαΐου, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αναλυτικότερα, αρχικά θα συναντηθεί με την ομόλογό του Δρ Bisera Turković, αναπληρώτρια πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της. Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες, ενώ κοινές δηλώσεις στον Τύπο θα γίνουν περί ώρα 11:45 (τ.ω.).

Κατόπιν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Zoran Tegeltija, ο οποίος θα του παραθέσει γεύμα εργασίας. Εν συνεχεία, θα έχει επαφές με τα μέλη του συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης και ειδικότερα, με τον Šefik Džaferović (Πρόεδρο) ώρα 13:00, τον Željko Komšić ώρα 13:50 και τον Milorad Dodik ώρα 16:30.

Τέλος, θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Josip Brkić και με τη δήμαρχο της πόλεως, Benjamina Karić. Οι συζητήσεις αναμένεται, μεταξύ άλλων, να εστιάσουν σε θέματα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), στην ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής, καθώς και στις ευρύτερες περιφερειακές εξελίξεις συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος