Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο

Array

Περίπου μία ώρα διήρκεσε η ιδιωτική συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, του βασιλιά Καρόλου της Αγγλίας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο κάστρο του Γουίνδσορ. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του  πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη. Στο επίκεντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων η προστασία του περιβάλλοντος και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί για την ανάπλαση στο Τατόι.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που είχαν  μέσα σε έναν χρόνο, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο Κυριάκος Μητσοτάκης και Κάρολος είχαν συναντηθεί στην έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία έπειτα από πρόσκληση που είχε κάνει στον Έλληνα πρωθυπουργό ο τότε διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Βασιλιά Κάρολο

Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε συζήτηση στα γραφεία της Morgan Stanley, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου που διοργανώνει η τράπεζα σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κατά τη συζήτηση με τον επικεφαλής της Morgan Stanley International, Franck Petitgas, ο πρωθυπουργός τόνισε την ιδιαίτερα καλή επίδοση της ελληνικής οικονομίας, την ανάδειξη της χώρας μας σε επενδυτικό προορισμό, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, τα διλήμματα των εκλογών και τους κεντρικούς πολιτικούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.

Προλογίζοντας τον πρωθυπουργό, ο κ. Petitgas εξέφρασε την εκτίμησή του για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και τις προοπτικές της, σε ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον. «Αισθανόμαστε σίγουρα μεγάλη αισιοδοξία στη Morgan Stanley, ειδικά σε ό,τι αφορά τη σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, σε όλους τους κλάδους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποστολή στο Λονδίνο: Δημήτρης Γκάτσιος

Σχετικά Άρθρα: Κυρ. Μητσοτάκης: Μετά τις εκλογές αναμένω μία νέα «έκρηξη» επενδύσεων, διότι θα έχουμε τέσσερα χρόνια μπροστά μας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος