Διαδικτυακή ψηφοφορία για την παραμονή τους ή μη, στον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης, από τις 3 ως τις 5 Οκτωβρίου όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι της γραμματείας της Σοσιαλιστικής Τάσης του κόμματος με επικεφαλής τον ευρωβουλευτή Κώστα Χρυσόγονο.
Όπως υποστήριξαν,”σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί σε ένα πιστό αντίγραφο των συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας”. Παράλληλα διατύπωσαν αιχμές και για τη λειτουργία του κόμματος καταλογίζοντάς του παθογένειες που έχουν ως αποτέλεσμα να ανακύπτουν πλήθος πολιτικά θέματα.
Υποστήριξαν ακόμη ότι “η αναβλητικότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις που τηρούν τις αρχές της νομιμότητας, τα σκληρά μέτρα που αφορούν το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις συντάξεις χηρείας και τα αναπηρικά επιδόματα, οι βαρύτατες φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που έχουν συνέπεια τον αφανισμό των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. αλλά και οι καθυστερήσεις στη νομοθετική αντιμετώπιση των θεμάτων που έχουν να κάνουν με τα δάνεια και τις δημοσιονομικές οφειλές, οδηγούν σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία”.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χρυσόγονος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διατηρήσει την έδρα του στο Ευρωκοινοβούλιο, πιθανότατα ως ανεξάρτητος, στην περίπτωση που η ψηφοφορία θα έχει ως αποτέλεσμα την αποχώρηση της Σοσιαλιστικής Τάσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Κώστας Σκουλάς, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος