Σε προεκλογική τροχιά η χώρα – Φουντώνουν τα σενάρια για κάλπες τον Απρίλιο (video)

Array

Στο…καλημέρα του εκλογικού 2023, φουντώνει και πάλι η σεναριολογία για το χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός να στηθεί η κάλπη της απλής αναλογικής.

Νερό στο μύλο των συζητήσεων που κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό έριε το…πηγαδάκι του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο περιθώριο της ανταλλαγής ευχών στο Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με πηγές του Περισσού, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν έχει αποφασίσει για την ημερομηνία των εκλογών.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Γ.Γ. ΚΚΕ: Οι εκλογές; Αποφάσισες;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Πρωθυπουργός: Τι ακριβώς;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Γ.Γ. ΚΚΕ: Την ημερομηνία των εκλογών.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Πρωθυπουργός: Μετά τον Απρίλιο, όλα είναι ανοιχτά.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, Γ.Γ. ΚΚΕ: Ε, πότε ακριβώς;

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Πρωθυπουργός: Μια εβδομάδα πριν, μια εβδομάδα μετά τι σημασία έχει, αφού εσείς είστε έτοιμοι, όπως λέτε.

Όπως δήλωσε μιλώντας στο Mega ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος: «Είναι μία εκλογική χρονιά, τρέχει ο εκλογικός χρόνος, είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού να πει πότε θα γίνουν οι εκλογές. Οι εκλογές θα γίνουν στον χρόνο που πρέπει. Ο πρωθυπουργός τα έχει σταθμίσει όλα και θα κάνει τις ανακοινώσεις στον χρόνο που πρέπει. Ο κατώτατος έχει αυξηθεί ήδη δύο φορές και θα αυξηθεί και τρίτη λόγω της καλής πορείας της οικονομίας. Μη τα βάζουμε όλα σε μία εκλογική βάση και σε μία λογική εκλογικών σκοπιμοτήτων. Ο κόσμος πιέζεται πάρα πολύ, χρειάζεται ενίσχυση στο εισόδημα και ό,τι μπορούμε να κάνουμε για να στηρίξουμε τα εισοδήματα, θα το κάνουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να μην ανοίγει τα χαρτιά του όσον αφορά στο momentum των εκλογικών εξελίξεων, ωστόσο στα σενάρια κυριαρχούν τρεις ημερομηνίες…

-Κυριακή, 26 Μαρτίου.

-Κυριακή, 2 Απριλίου.

-Κυριακή, 9 Απριλίου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο  Τομεάρχης Εξωτερικών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Γιώργος Κατρούγκαλος, ανέφερε πως: «Τζόκερ με ημερομηνία εκλογών στο οποίο επιδίδονται πολλοί…είναι ευθύνη του πρωθυπουργού που δεν ξέρουμε την ημερομηνία…δεν έχω ξαναδεί αυτό το γαϊτανάκι των ημερομηνιών».

Τα διλήμματα της εθνικής κάλπης, η οικονομία και η καθημερινότητα των πολιτών κατέχουν πρωταγωνιστική θέση στην προεκλογική ατζέντα.

Η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ο κόσμος δε θα ξεχάσει την υπερφορολόγηση…εμείς μειώσαμε φόρους…πολίτη μπορείς να κρίνεις».

Από την πλευρά της η Ευαγγελία Λιακούλη, Γραμματέας Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: Εμείς μιλάμε για τη σοσιαλδημοκρατία που θα δώσει στους ανθρώπους αξιοπρέπεια.

«Η «σταθερότητα» της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής», σημειώνει, στη συνέντευξή του στα Νέα ο Δημήτρης Κουτσούμπας γ.γ. της Κ.Ε. ΚΚΕ, βάλλοντας, παράλληλα, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.: «Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” οι δεσμεύσεις προς την Ε.Ε. του κεφαλαίου και της διαφθοράς, που υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Τι σχέση έχουν με την “πρόοδο” τα νομοσχέδια του Μητσοτάκη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και τους εξοπλισμούς, μέχρι το Ελληνικό και τις ειδικές οικονομικές ζώνες στα Ναυπηγεία;  Περιέγραψα σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα «προοδευτική κυβέρνηση», γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι αταλάντευτα και μαχητικά απέναντι».

«Ο πρωθυπουργός επέλεξε την Πρωτοχρονιά για να εξαγγείλει αύξηση του κατώτατου μισθού την Πρωταπριλιά. Η συγκεκριμένη εξαγγελία εκλαμβάνεται ως “προεκλογικός πολιτικαντισμός”», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα πυκνώσουν τις περιοδείες τους σε Αττική και περιφέρεια στο δρόμο προς τις εκλογές.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος