Σε προεκλογική τροχιά – Αντιπολιτευτικά «πυρά» για ακρίβεια και «κόκκινα» δάνεια (video)

Array

Σε άτυπη προεκλογική περίοδο έχει ήδη εισέλθει η χώρα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να λέει στην ΕΡΤ ότι από την άνοιξη και μετά μπορούμε να έχουμε εκλογικές διαδικασίες, αφού πιθανότατα θα έχουμε διπλές κάλπες. Η «επιστροφή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα» αποτελεί το κεντρικό πολιτικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα, που περιοδεύει στο Κιλκίς.

Με το πολιτικό κλίμα να επιβεβαιώνει, σε κάθε ευκαιρία, την είσοδο της χώρας στην προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση κρατάει σταθερή πορεία ολοκλήρωσης του κύκλου της και τοποθετεί την πρώτη εθνική κάλπη του 2023 όσο πιο κοντά στο τέλος της τετραετίας, έχοντας ως εκπεφρασμένο στόχο την αυτοδυναμία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι: «Νομίζω ότι από την Άνοιξη και μετά αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι είναι πιθανόν να έχουμε τις εκλογικές διαδικασίες, δεδομένου ότι θα έχουμε μία εκλογική αναμέτρηση που πιθανότατα θα είναι δύο φάσεων, δύο γύρων. Όλα τα δεδομένα σήμερα και κυρίως η διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, εκεί που θα τεθούν πολύ καθαρά και πολύ άμεσα τα διλήμματα και τα διακυβεύματα, μας επιτρέπουν να πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία μπορεί στο περιβάλλον της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας να διεκδικήσει την αυτοδυναμία για μια σταθερή και αποτελεσματική νέα περίοδο διακυβέρνησης».

Από το Κιλκίς και στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Αλέξης Τσίπρας εγκάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό για κοινωνικά άδικες πολιτικές, λέγοντας: «Η αισχροκέρδεια στη χώρα μας είναι γέννημα-θρέμμα της πολιτικής Μητσοτάκη…Έχει στον πυρήνα της πολιτικής του την αδικία».

Πυρά για τα «κόκκινα δάνεια»

Η οικονομία, η ακρίβεια και τα κόκκινα δάνεια αποτελούν πεδία σφοδρής κριτικής της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση.

Για εμπαιγμό των πολιτών κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. να τονίζει πως: «Ο τάχα “ενοχλημένος” Κυριάκος Μητσοτάκης, ας σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών. Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις. Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Από την πλευρά του το ΚΚΕ επισημαίνει πως: «Στην πραγματικότητα, από κοινού κυβέρνηση και τραπεζίτες στρώνουν το έδαφος για να εμφανίσουν ως “ευτυχή κατάληξη” κάποια μέτρα που όχι μόνο δεν θα αποτελούν ανακούφιση, αλλά θα διαιωνίζουν τη ληστρική πολιτική των τραπεζών σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος».

«Η Ν.Δ. αντί να εκλιπαρεί τους τραπεζίτες, οφείλει να απολογηθεί στους πολίτες», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

O Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε: «Να λυθεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων…Να μη φύγουν τα χρήματα από εδώ…να υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη…όχι απλά να διαγράψουμε ένα κόκκινο δάνειο».

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση λαμβάνουν ήδη θέσεις μάχης για την επόμενη μεγάλη πολιτική σύγκρουση σε σκηνικό Ολομέλειας της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις και τα κακόβουλα λογισμικά.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος