Σε προεκλογική ετοιμότητα τα κόμματα: Οι εμφανίσεις και τα μηνύματα των αρχηγών παραπέμπουν στο διακύβευμα των εκλογών

Array

Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης ανεβάζουν…στροφές, ενόψει του εκλογικού 2023. Με την επιστροφή του από τα Χανιά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται για τον επόμενο κύκλο των περιοδειών του στην περιφέρεια, με κυκλωμένους, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόγραμμα σταθμούς σε

  • Λάρισα.
  • Κομοτηνή.
  • Κοζάνη.
  • Ιωάννινα.

Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκονται και τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, με τις σχετικές ανακοινώσεις να έρχονται εντός του Ιανουαρίου.

«Το 2023 θα έχουμε τη νέα νίκη της Ν.Δ. με αυτοδύναμη κυβέρνηση και η χώρα θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά υπό το δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Θέλω να θυμάστε ότι η κυβέρνηση αυτή κυβέρνησε υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες που έχει συναντήσει η ανθρωπότητα εδώ και πολλές δεκαετίες, με την Τουρκία ως επιπλέον ελληνικό πρόβλημα και την εισβολή στον Έβρο και όλα τα άλλα που ζήσαμε. Και τέσσερα χρόνια μετά η Ελλάδα είναι με ρεκόρ επενδύσεων, με ρεκόρ στη μείωση της ανεργίας, με ρεκόρ στον τουρισμό, με ρεκόρ στις εξαγωγές» ανέφερε στα Παραπολιτικά fm ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Με το βλέμμα στους νέους και τις γυναίκες επέλεξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να ευχηθεί «Καλή Πρωτοχρονιά». Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα από ένα σύντομο βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα προϊδεάζει για την αντιπολιτευτική ατζέντα των επόμενων ημερών, αμέσως μετά τις γιορτές. Παράλληλα, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι στο δρόμο για τις εθνικές κάλπες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ολιστικό σχέδιο για τα ζητήματα που αφορούν στη νέα γενιά.

Το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζει πλεύση ως προς την πολιτική του αυτονομία σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Καμία αλλαγή πλεύσης. Εμείς μιλάμε για ισχυρή δημοκρατία, μιλάμε για θεσμούς για να γίνουμε εμείς μία αξιόπιστη, πραγματικά προοδευτική εναλλακτική για όλους όσοι επλήγησαν και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε στον Σκάι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το «Σπίτι του Αγωνιστή», ενώ έστρεψε τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης στη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων και φορέων.

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να αποσυρθεί αμέσως αυτό το κατάπτυστο προεδρικό διάταγμα (…) Είναι υπερώριμη πλέον και υπερσύγχρονη η αναγκαιότητα να γίνουν οι καλλιτεχνικές σχολές ανώτερες, ανώτατες σχολές» δήλωσε σχετικά.

Βολές εφ’ όλης της ύλης και από τα υπόλοιπα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση που μετέτρεψε την πανδημία σε εθνική τραγωδία με τα εγκληματικά της λάθη, τώρα θέτει σε κίνδυνο για άλλη μια φορά την υγεία των Ελλήνων λόγω των ελλείψεων φαρμάκων» αναφέρει η Ελληνική Λύση.

«20 ευρώ food-pass στους πολίτες, 20 εκατ. ευρώ jet-pass στους ολιγάρχες του Ελ. Βενιζέλος» τονίζει το ΜέΡΑ25.

Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, με αφορμή δημοσίευμα του Documento, σύμφωνα με το οποίο εταιρεία που ανήκει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεμιστοκλή Χειμάρα, έχει συνάψει συμβάσεις με το δημόσιο, ύψους 400.000 ευρώ.

«Αυτή τη φορά, κατά τον κύριο Χειμάρα, φταίνε οι υπάλληλοι της εταιρείας του που δεν γνώριζαν το “ασυμβίβαστο”. Καλή προσπάθεια κύριε Χειμάρα. Το μόνο ασυμβίβαστο τελικά είναι αυτό ανάμεσα στην στοιχειώδη ηθική και στα έργα των κυβερνητικών βουλευτών» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ, Θέμης Χειμάρας, απαντώντας στο δημοσίευμα επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «η αναγκαιότητα της ενασχόλησής μου με τα κοινά και η επι μακρόν παραμονή μου στην Αθήνα για την άσκηση των κοινοβουλευτικών μου υποχρεώσεων, με απομάκρυνε από την προσωπική εποπτεία της επιχείρησής μου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η επιχείρησή μου να εξακολουθεί να συνεργάζεται με τους ΟΤΑ. Δηλώνω δε, ότι θα προβώ άμεσα σε ενέργειες για να αρθεί το υφιστάμενο κώλυμα στο πρόσωπό μου».

Αλλαγές στις έδρες

Τα αποτελέσματα της απογραφής του 2021 με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές φέρνουν αλλαγές στην κατανομή των βουλευτικών εδρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες κερδίζουν έδρες οι εξής Περιφέρειες:

-Νότιος Τομέας Β΄ Αθηνών / Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής: 2 έδρες.

-Βόρειος Τομέας Β΄ Αθηνών / Δυτικός Τομέας Β΄ Αθηνών / Α΄ Θεσσαλονίκης / Αχαΐα: 1 έδρα.

Χάνουν έδρες:

-Α΄ Πειραιά / Σέρρες / Φθιώτιδα / Μαγνησία / Κοζάνη / Άρτα / Καστοριά / Θεσπρωτία: 1 έδρα.

Τις επόμενες ημέρες, το υπουργείο Εσωτερικών θα εκδώσει προεδρικό διάταγμα, προκειμένου να επικυρωθούν τα στοιχεία.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος