Σε Γκελεντζίκ και Ανάπα ο Νίκος Δένδιας – Συναντήσεις με ομογενείς της Μαύρης Θάλασσας

Συνεχίζει σήμερα την επίσκεψή του στη Ρωσία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Πρώτος σταθμός η πόλη Γκελεντζίκ, μια πόλη με μακραίωνη ελληνική παρουσία, όπου συναντήθηκε με μέλη της ελληνικής ομογένειας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Πρόκειται για το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Δένδια στη Ρωσία, στο Γκελεντζίκ και την Ανάπα, πόλεις στα παράλια του βορείου Ευξείνου Πόντου με μακραίωνη ελληνική παρουσία.

Νωρίτερα ο κ. Δένδιας βρέθηκε στο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο, όπου τον υποδέχτηκαν παιδάκια ντυμένα με παραδοσιακές ελληνικές στολές.

«Είναι συγκινητικό να ακούς στο Γκελεντζίκ “καλημέρα” στα ελληνικά από παιδικές φωνές», είπε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Ο κ. Δένδιας στις συναντήσεις που είχε υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Ρωσίας στη δημιουργία του ελληνικού κράτους και κάλεσε τις ομογενειακές κοινότητες να αποτελέσουν «τη γέφυρα μεταξύ της Ρωσίας και της νέας Ελλάδας, που μπαίνει στον τρίτο αιώνα της ζωής της». Όπως υπογράμμισε, άλλωστε, «οι δεσμοί με την περιοχή αυτή είναι δεσμοί 2.500 χρόνων».

“Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, εκσυγχρονίζοντας το προξενείο μας στο Νοβοροσσίσκ με συστήματα που θα επιτρέπουν την ευκολότερη επικοινωνία και την εξυπηρέτησή σας, για να μπορείτε να έρχεσθε στην πατρίδα σας, τη δεύτερη πατρίδα σας, όποια στιγμή θέλετε», σημείωσε ο κ. Δένδιας. Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα προσπαθήσει να στείλει δασκάλους και καθηγητές ελληνικών, “έτσι ώστε όσοι θέλουν να έρχονται σε επαφή και με την ελληνική γλώσσα και έτσι να παρακολουθούν τις παραδόσεις και από τις δύο πατρίδες τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος