Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν λίγο μετά τις 10 το πρωί εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά από πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για συνάντηση προκειμένου να βρεθεί λύση με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και να αποφευχθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία. Σε απόσταση 100 μέτρων από την είσοδο του Μεγάρου έχουν συγκεντρωθεί συμβασιούχοι. Ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να αναρτήσει πανό υπέρ των συμβασιούχων και απωθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Όπως δήλωσε νωρίτερα ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρωθυπουργό θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας για τις τελικές αποφάσεις.
Την ίδια ώρα στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τις μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων με ειδική μέριμνα για τους συμβασιούχους – παρατασιούχους στον τομέα αυτό. Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο αθλητικό νομοσχέδιο και θα εισαχθεί σήμερα, Τρίτη στην Ολομέλεια προς ψήφιση.
Δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του κανένας συμβασιούχος. δεσμεύτηκε μεσω της ΕΡΤ, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Χαρακτήρισε “λελογισμένη” την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα και προβλέπει μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και αύξηση του ορίου ηλικίας στα 50 για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.
Με την βελτιωμένη ρύθμιση, αυξάνεται η μοριοδότηση στον προσεχή διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για τουλάχιστον 2.500 μόνιμες προσλήψεις, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους ΟΤΑ για άμεση ανανέωση των συμβάσεων για 8 μήνες.
Τροπολογία για την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που οφείλονταν στους συμβασιούχους των ΟΤΑ μέχρι τις 7 Ιουνίου, κατέθεσε η ΝΔ.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1 Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς, ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ
Σχετική είδηση:Συνάντηση Τσίπρα – ΠΟΕ-ΟΤΑ – Αναζήτηση λύσης για τη συνεχιζόμενη απεργία (video)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος