Σαφές μήνυμα Αθήνας σε Άγκυρα: Δεν τους φοβόμαστε, καθαρές κουβέντες

Array

Ο κύβος ερρίφθη. Στις 14 Μαΐου οι εκλογές στην Τουρκία με τον Ερντογάν να παίζει τα ρέστα του για την επανεκλογή του. Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη γειτονική χώρα και δια στόματος υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, δηλώνει πως δεν θα την ακολουθήσει στην όξυνση και στις προκλήσεις.

Συγκεκριμένα ευθεία απάντηση στις διαρκείς απειλές της Άγκυρας έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας την ισχυρή αποφασιστικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας την απειλή που επαναλαμβάνεται από τη γείτονα, ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά.

«Τα ακούμε, τα σημειώνουμε, τα καταλαβαίνουμε. Είμαστε έτοιμοι. Αλλά αυτό να ξέρετε δεν σημαίνει ότι εμείς θα ακολουθήσουμε την ίδια γλώσσα και το ίδιο παράδειγμα. Είμαστε διαφορετικό πράγμα[…] Δεν τους φοβόμαστε, καθαρές κουβέντες […] εμείς πιστεύουμε σε μια σύγχρονη, δημοκρατική, προοδευτική χώρα» τόνισε ο κ. Δένδιας.

Ο Ερντογάν με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές επέλεξε να προβάλει την εσωτερική ατζέντα, κομπάζοντας για τον εκσυγχρονισμό της Κωνσταντινούπολης, στα εγκαίνια της νέας γραμμής του μετρό που συνδέει την Πόλη με το διεθνές αεροδρόμιο.

«Δεν περιμένουμε πολλά από εκείνους που γνωρίζουν το Παρίσι περισσότερο από την Κωνσταντινούπολη[…] Κάτι τέτοιοι δεν γνωρίζουν την Κωνσταντινούπολη και δεν την ξέρουν. Ζουν στη δική τους πατρίδα σχεδόν σαν ξένοι τουρίστες» είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πυρά κατά της Τουρκίας και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη: «δεν θα αργήσει η μέρα που μέσα από τις απαράδεκτες συμπεριφορές της, η Τουρκία θα κληθεί να πληρώσει το τίμημα».

Ενώ, κρατά ανοιχτά όλα τα μέτωπα και στην εξωτερική πολιτική του. Έχει αναδείξει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ σε μείζον εθνικό ζήτημα και διατηρεί το βέτο στην ένταξη της Σουηδίας μετά και το κάψιμο του κορανιού από ακροδεξιό έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη.

«Οι λεγόμενοι διαδηλωτές δεν είναι παρά προβοκάτορες που είναι αποφασισμένοι να σπείρουν σπόρους μίσους κατά της Τουρκίας και του Ισλάμ» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φραχετίν Αλτούν.

«Το κάψιμο βιβλίων, που είναι ιερά για πολλούς, είναι μια πράξη βαθιάς ασέβειας» τόνισε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Σουηδίας.

Κι ενώ η κυβέρνησή του κατήγγειλε σύσσωμη τη Σουηδία για ισλαμοφοβία, τήρησε εκκωφαντική σιωπή για τα αντίποινα Τούρκων διαδηλωτών που έκαψαν τη σουηδική σημαία και τη φωτογραφία του ακροδεξιού έξω από το προξενείο της Σουηδίας στην Άγκυρα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος