Σ. Πέτσας: Τέλος εβδομάδας οι ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο – Πιθανή προσαρμογή στο ωράριο μετακίνησης

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, της Εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ξεκαθάρισε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και σημείωσε ότι σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο, θα χρειαστεί προσαρμογή και στο ωράριο μετακίνησης. Όσον αφορά στις μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, ενημέρωσε πως θα επιτραπεί μόνο για τους εργαζόμενους και για τους φοιτητές, αφού όπως είπε, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

Πάντως όπως τόνισε ο Στέλιος Πέτσας στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, οριστικό είναι ότι θα παραμείνει κλειστή η εστίαση μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, κάτι που όπως εξήγησε, σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ και τα εστιατόρια. «Αυτό έχει να κάνει με το πλέγμα των αποφάσεων με το τι δεν πρέπει να ανοίξει», διευκρίνισε και τόνισε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού».

Όσον αφορά στη μετακίνηση με sms ο Σ.Πέτσας, τόνισε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπονται.

Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε πως, «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου.

Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος