Βανδαλισμός στο κτήριο του “Πρωτου Θέματος” – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Συνθήματα στους τοίχους του κτηρίου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στο Μαρούσι έγραψε το απόγευμα ομάδα αγνώστων. Η Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε προσαγωγές έως αυτή την ώρα. Την ενέργεια καταδίκασε ο πολιτικός κόσμος.

Βανδαλισμός στο κτήριο του “Πρωτου Θέματος” – Καταδικάζει ο πολιτικός κόσμος

Οι άγνωστοι έγραψαν συνθήματα συμπαράστασης στον 42χρονο συλληφθέντα ενοικιαστή της γιάφκας στο Κουκάκι.

“Είναι περιττό να τονίσουμε ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν μας «αγγίζουν» καν, απλώς επιβεβαιώνουν ότι κάνουμε κανονικά τη δημοσιογραφική δουλειά μας, όπως την κάναμε πάντα” σχολίασε το Πρώτο Θέμα.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καταδίκασε το περιστατικό σημειώνοντας: «κάθε ενέργεια εναντίον της ελευθερίας του Τύπου και εκφοβισμού των Μέσων Ενημέρωσης πέφτει στο κενό, γιατί η δημοκρατία στην πατρίδα μας είναι ισχυρή. Οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου οι δράστες να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

«Καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Πρώτου Θέματος» δήλωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης και προσέθεσε ότι «η Δημοκρατία μας, αλλά και η ελευθερία του Τύπου δεν εκφοβίζονται από τέτοιου είδους θλιβερές ενέργειες».

«Επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, στρέφονται κατά της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας της έκφρασης και της Δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσθέτοντας ότι «η καταδίκη τέτοιων επιθέσεων είναι αυτονόητη».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.
Περαιτέρω επισημαίνει ότι «τέτοιες πρακτικές στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, της ελευθερίας της άποψης και της γνώμης, εναντίον της Δημοκρατίας και δεν χωράνε στην Ελλάδα του 2020».

Η Ελληνικη Λύση ανακοίνωσε ότι “καταδικάζει χωρίς αστερίσκους κάθε παρακρατική επίθεση σε ΜΜΕ , ακόμα και αν αυτά έχουν πρωτοστατήσει στην συκοφάντηση της, Οι “εκφοβιστές” τραμπούκοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας από όπου και αν προέρχονται”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος