Σ. Κασσελάκης: Η κυβέρνηση με τις επιλογές της στραγγαλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη μεσαία τάξη

Σύνοψη
  • Ραμάλα και Ιερουσαλήμ θα επισκεφτεί αύριο Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στη Δυτική Όχθη μεταβαίνει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί Ραμάλα και Ιερουσαλήμ. Κεντρικό μήνυμα, όπως λένε στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι η στήριξη μιας λύσης δύο κρατών στα σύνορα του 1967 και ανάγκη άμεσης ειρήνευσης στην περιοχή..

Αναφέρθηκε συνοπτικά στο ταξίδι που θα κάνει αύριο ο κ. Κασσελάκης, από το βήμα του Συνεδρίου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας του Εκόνομιστ και τόνισε ότι θα πρέπει να αναληφθεί μια θέση ευρωπαϊκή για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

Στο συνέδριο για την επιχειρηματικότητα ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με τις επιλογές της στραγγαλίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τη μεσαία τάξη. Είπε επίσης ότι αυτές οι επιλογές δεν οδηγούν σε πραγματική ανάπτυξη.

Νωρίτερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε στους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, καλώντας τους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτή την κάλπη.

Απευθύνθηκε όμως και στους ανθρώπους, όπως είπε, του προοδευτικού κέντρου. Τους κάλεσε να κοιτάξουν από τη μία στον ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και να αποφασίσουν. Ο κ. Κασσελάκης χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό επικίνδυνο για τη χώρα, τις πολιτικές του σε λανθασμένη κατεύθυνση και υπερασπίστηκε τις προτάσεις του κόμματός του σε ότι αφορά το οικονομικό πρόγραμμα το οποίο έχει καταθέσει, το οποίο χαρακτήρισε απολύτως κοστολογημένο και μίλησε για μέτρα που είναι αναγκαία όσο διαρκεί η ακρίβεια.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, όπως είπε, στέλνει επιστολές στην κ. Φον Ντερ Λάιεν.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Κασσελάκης: «Απευθύνομαι πρώτα απ’ όλα στους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Απέχουν επειδή έχουν απογοητευτεί. Είναι οι πρώτοι οι οποίοι χρειάζονται και επιθυμούν την πρόοδο στη χώρα μας.
Και με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή, έχουν τη δυνατότητα με μια άμεση επαφή να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους, την πραγματικότητά τους, το μέλλον τους, τα όνειρά τους.

Δεύτερον, απευθύνομαι σε όλο τον προοδευτικό κόσμο. Για τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός αντανακλά το προοδευτικό κέντρο, απλά να κοιτάξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.
Τα χουντικά συνθήματα που τσάκισαν τα πάντα.
Υμνήτριες του Κασιδιάρη, ανθέλληνες οι Συριζαίοι που λέει μια υποψήφια ευρωβουλευτής τους.
Τους σκοτώσαμε όλοι, που λέει μια άλλη ευρωβουλευτής, υποψήφια για τα παιδιά στα Τέμπη.

Δεν τον θαυμάζω. Θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Θεωρώ ότι έχει ένα προοδευτικό περιτύλιγμα, καλοστημένο εκεί που θέλει και κατά τα άλλα έχει πολιτικές που φτωχοποιούν, δημιουργούν τεράστιες ανισότητες και καταπατούν το κράτος δικαίου».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος