Ρεπορτάζ του Anadolu «ανακαλύπτει» Έλληνες στρατιώτες και οπλισμό στην Ψέριμο

Τηλεοπτικό ρεπορτάζ του κρατικού τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu αναφέρει ότι υπάρχουν Έλληνες στρατιώτες στο νησί Κετσί (Ψέριμος), 8 χλμ ΝΔ της χερσονήσου της Αλικαρνασσού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ δυο συνεργατών του τουρκικού πρακτορείου «καταγράφηκαν στο νησί Ψέριμος, στρατιώτες δυνάμεις που έχουν τοποθετηθεί στο νησί και βαρύς οπλισμός». Στο νησί Ψέριμος, αναφέρεται ακόμα, «υπάρχουν δυνάμεις πυροβολικού δίπλα από τη σημαία, υπάρχει ελικοδρόμιο στην είσοδο της περιοχής, που φαίνεται εύκολα από τις βάρκες, τα γιοτ και τα πλοία που περνούν, από την πλευρά της θάλασσας, ένα τσιμεντένιο φράγμα που φράζει το δρόμο, 4 παρόμοιες προκατασκευασμένες κατασκευές, φρουρά και παρατηρητήρια, πομποί, δεξαμενές νερού και συστήματα ηλιακής ενέργειας».

Ηχηρή απάντηση Κ. Σακελλαροπούλου στην Τουρκία: Δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ την δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Χάγης

Νωρίτερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης απάντηση στην Άγκυρα και στην διαρκή παραβίαση της διεθνούς νομιμότητας και του κράτους δικαίου.

Η Τουρκία δεν έχει αποδεχθεί ποτέ την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης τόνισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου απαντώντας στην επίθεση που δέχθηκε από Τούρκο βουλευτή μέσα στον ναό της δημοκρατίας της Ευρώπης. Και όλα αυτά λίγες ώρες πριν την Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά αύριο στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθυπουργός θα θέσει τον τουρκικό αναθεωρητισμό στους ευρωπαίους εταίρους μας.

Ο Τούρκος βουλευτής είπε ότι είναι αντιφατικό η Ελλάδα να ζητά να πάμε στη Χάγη ενώ δεν αναγνωρίζει το διεθνές δικαστήριο και έκανε λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών, εύρος εναέριου χώρου, ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε την λακωνική και σαφή απάντηση:

«Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την υποχρεωτική δικαιοδοσία του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης σύμφωνα με το άρθρο 36 του καταστατικού του ήδη από το 1994. Το 2015 η χώρα μου ανανέωσε την αναγνώριση με σχετική δήλωση και προσθέτοντας κάποιες συγκεκριμένες εξαιρέσεις ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών και μη κρατών. Αντιθέτως η Τουρκία γνωρίζουμε δεν έχει αναγνωρίσει την ως άνω δικαιοδοσία του δικαστηρίου» απάντησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος