“Εκδοχές πολέμου 2009-2022”: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου

“Εκδοχές Πολέμου 2009-2022” είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στο βιβλίο  ο πρώην υπουργός αφηγείται στο δημοσιογράφο, Γιώργο Κουβαρά τα γεγονότα της κρίσης των Μνημονίων 2009-2019, καθώς και τις πολιτικές προεκτάσεις τους.

Η καταγραφή μιας δραματικής περιόδου της μεταπολίτευσης, εκείνης των μνημονίων και των επόμενων ημερών που ακολούθησαν γίνεται από έναν από τους πρωταγωνιστές της, τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο νέο του βιβλίο “Εκδοχές Πολέμου 2009-2022”.

“Εκδοχές πολέμου 2009-2022”: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευάγγελου Βενιζέλου

Στην επίσημη παρουσίαση, ο πρώην υπουργός τόνισε πως “ήταν η πιο κρίσιμη δοκιμασία μετά την πτώση της χούντας, εκείνη της αρχής της μνημονιακής εποχής” και πως “η μεταπολίτευση δοκιμάστηκε και άντεξε”

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως αναφέρθηκε ιδιαίτερα και στα διλήμματα και τις αγωνίες της τότε πολιτικής ηγεσίας αλλά και στην στάση των πολιτικών δυνάμεων που ακολούθησαν, ενώ κάνοντας τον απολογισμό εκείνων των ημερών, ανέφερε πως “κανείς δεν θέλει να θυμάται την οικονομική κρίση”.

Στην εκδήλωση στο Βυζαντινό Μουσείο, την παρουσίαση του βιβλίου, έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, ενώ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας , ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι υπουργοί Κ. Χατζηδάκης, Μ. Βαρβιτσιώτης, Κ. Πιερρακάκης, Θ Λιβάνιος, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Π Μπεγλίτης, Γ. Φλωρίδης, Δ. Ρέππας, βουλευτές και κορυφαία πολιτικά στελέχη από την Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος