Qatargate: Άσκησε έφεση η Εύα Καϊλή – Ζητά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Παντσέρι

Έφεση κατέθεσε σήμερα το πρωί η Εύα Καϊλή και αναμένεται να εξεταστεί εντός 15 ημερών εκτός απροόπτου.

Έφεση κατέθεσε σήμερα το πρωί η Εύα Καϊλή και αναμένεται να εξεταστεί εντός 15 ημερών εκτός απροόπτου. Παράλληλα, ο Βέλγος συνήγορός της ζητεί κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τον Ιταλό πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

Ο λόγος που οι συνήγοροι υπεράσπισής της αποφάσισαν να κινηθούν διαφορετικά αυτή τη φορά είναι διότι εάν δεν αποφάσιζαν να εφεσιβάλουν την απόφαση θα έπρεπε να περιμενουν δύο μήνες και όχι έναν μέχρι την επόμενη φορά που η πελάτισσά τους θα βρισκόταν ξανά ενώπιον του προδικαστικού τμήματος.

Η απογοήτευσή της πάντως είναι μεγάλη βλέποντας ότι ενώ δεν υπάρχουν νέα στοιχεία σε βάρος της, οι βελγικές αρχές δεν αποφασίζουν να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. 

Σήμερα το πρωί την επισκέφθηκε και πάλι στη φυλακή του Χάρεν ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ και ο Σβεν Μαρί συνεχώς τονίζει ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για μία μητέρα και όχι μόνο για μια πολιτικό. “Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε η Εύα Καϊλή και συνεχίζω να πιστεύω ότι η πελάτισσά μου είναι το τρόπαιο” λέει ο Βέλγος, νέος συνήγορος της Εύας Καϊλή, αναφέρει η εφημερίδα Le Soir.

Τόσο ο Σβεν Μαρί όσο και ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος βάλλουν κατά του Αντόνιο Παντσέρι. Μιλούν για τα ψεύδη του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή εξαιτίας των οποίων η Ελληνίδα ευρωβουλευτής παραμένει προφυλακισμένη παρότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία εναντίον της.

Ο κ. Δημητρακόπουλος εξήγησε στους Έλληνες ανταποκριτές σήμερα το απόγευμα ότι ο Παντσέρι, χωρίς στοιχεία, είπε ότι το 2019 άκουσε ότι αποφασίστηκε στο Κατάρ η προεκλογική οικονομική ενίσχυση για το Ευρωκοινοβούλιο τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και η κα Καϊλή και αυτό θεωρήθηκε αρκετό για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης.

Έφεση άσκησε και ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος συνελήφθη την προηγούμενη Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, επίσης για την υπόθεση Qatargate.

Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος