«Πυρά» Τσίπρα κατά Μητσοτάκη – Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για τις δηλώσεις Πέτσα

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις του με την Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και της ΓΣΕΒΕΕ, «εξαπέλυσε πυρά» κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την έλλειψη αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ΔΕΘ.

Επίθεση Α. Τσίπρα στον πρωθυπουργό

Ειδικότερα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Δεν ήταν τυχαία η παντελής απουσία αναφοράς στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από τις εξαγγελίες που γίνανε στην ΔΕΘ» κι αυτό γιατί «στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Και είναι μια αντίληψη που είπε εύγλωττα ο κύριος Πέτσας: «όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί πεθαίνει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης για την ενίσχυση των μ/μΕ, με τους εκπροσώπους τους να περιγράφουν με μελανά χρώματα το δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Σκληρή απάντηση Γ. Οικονόμου

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας», σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε συγκεκριμένσ: «Ο κ. Τσίπρας, που κατά ομολογία δικών του υπουργών, τσάκισε τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από επιλογή, σήμερα επιχειρεί, με ψέματα και αερολογίες, να εμφανιστεί ως υπερασπιστής της».

Συγγνώμη, ζήτησε ο Στέλιος Πέτσας μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δήλωση του ότι «όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει» αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

Στη ΔΕΘ ο Γ. Βαρουφάκης – Επίθεση στην κυβέρνηση

Οι κυβερνητικές επιλογές βρέθηκαν στο στόχαστρο του Γιάνη Βαρουφάκη που επισκέπτεται τη ΔΕΘ και συναντήθηκε με εργαζόμενους στη ΕΥΑΘ, με πανεπιστημιακούς και τους εργαζόμενους στην Μαλαματίνα.

Στη ΔΕΘ στρέφεται το ενδιαφέρον και αυτή τη βδομάδα με την παρουσία των πολιτικών αρχηγών.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος