Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης ενόψει των ευροεκλογών της 9ης Ιουνίου

Σύνοψη
  • Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης ενόψει των ευροεκλογών της 9ης Ιουνίου. Ψηλά στην ατζέντα της κριτικής το θέμα της ακρίβειας, στο οποίο αναφέρονται οι αρχηγοί των κομμάτων ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν με τη ψήφο τους μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής

Σε υψηλούς τόνους η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση ενόψει της ευρωκάλπης της 9ης Ιουνίου. Αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους και απαντήσεις στο πρόβλημα της ακρίβειας ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρονται και οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων ζητώντας από τους πολίτες να στείλουν με τη ψήφο τους μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έδωσε στη δημοσιότητα το προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ του με κεντρικό σύνθημα «Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη». «Ήρθε η ώρα να αρχίσει ο χρόνος να μετράει. Να κάνουμε τις ευκαιρίες πράξη για όλους. Τώρα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στις 9 Ιουνίου συνεχίζουμε πιο δυνατά γιατί οι πράξεις μετράνε», είναι το μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Επιμονή στην αντιπαράθεση με πολιτικούς όρους γιατί όταν το λαιφ σταιλ αντικαθιστά την πολιτική έχει πρόβλημα η δημοκρατία», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκκης σε συνέντευξή του. Άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ για επικοινωνιακό πιγκ –πογκ- που όπως είπε «δεν απαντάει στο πρόβλημα της ακρίβειας και επανέφερε την προτασή του για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά για 6 μήνες.  «Ο Πρωθυπουργός απορρίπτει τις στοχευμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια, γιατί έχει εμμονές Σε όσα λέει η ΝΔ, λέω ούτε χρεοκοπία ούτε ακρίβεια αλλά ΠΑΣΟΚ για να βελτιωθεί η ζωή» τόνισε. 

O Δημήτρης Κουτσούμπας επό το εκλογικό περίπτερο στην Νέ Σμύρνη κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν το ΚΚΕ  
«Να καταδικαστεί η κυβέρνηση της ΝΔ , να της κόψουν φόρα» κάλεσε, τονίζοντας ότι «στις 9 του Ιούνη μπορούμε να δώσουμε ένα σημαντικό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλο τον λαό μας, σε όλους τους λαούς της Ευρώπης».

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης ενόψει των ευροεκλογών της 9ης Ιουνίου
Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”,/EUROKINISSI

Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. «Εμείς εγγυόμαστε  στον ότι όπως αποχώρησε «ταπεινωμένος»  από το Κοινοβούλιο, έτσι θα τον κάνουμε να αποχωρήσει  και από την εξουσία», αναφέρεται σε ανάρτησή του.
 
«Το διακύβευμα των ευρωεκλογώ, για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων έθεσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Δημήτρης Νατσιός από  τη Θεσσαλονίκη ζήτησε την ενίσχυση του κόμματος του λέγοντας χαρακτηριστικά «να πάμε στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι».
 
Στα Φάρσαλα περιοδεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία ζήτησε έλεγχο για το Ταμείο Ανάκαμψης και για τις δημόσιες συμβάσεις.

Ρεπορτάζ; Λίνα Μπεθάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος