Πυρά από την αντιπολίτευση για τη δήλωση Παπαευαγγέλου – Η καθηγήτρια μιλά για διαστρέβλωση

Kύμα αντιδράσεων προκάλεσε η δήλωση της καθηγήτριας Βάνας Παπαευαγγέλου ότι: “Προφανώς υπάρχουν και θάνατοι εκτός ΜΕΘ, πάντα υπήρχαν, είναι πολύ μικρό το ποσοστό όμως των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, πολύ μικρό, 20% νομίζω”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί την κυβέρνηση για κυνισμό. “Αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;”, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι “άφησε το ΕΣΥ και τους ανθρώπους του έρμαιο των εξελίξεων και αποφάσισε στο “και πέντε” την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 20% των θανάτων εκτός ΜΕΘ”.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαθανάσης επεσήμανε ότι “το τραγικό είναι ότι υπάρχουν δυστυχώς νεκροί περιμένοντας. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα και αυτή η πολιτική είναι εγκληματική”. ( δηλώσεις στο Mega)

Η “Ελληνική Λύση” καταδικάζει την απαράδεκτη δήλωση και ανακοινώνει ότι “η κύρια ευθύνη βαρύνει την κυβέρνηση και τις ολέθριες επιλογές της”.

Από το ΜέΡΑ25 εξάλλου ανακοινώθηκε: “Επιβεβαιώνεται ότι η Επιτροπή λειτουργεί σαν πλυντήριο ξεπλύματος των καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης, και όχι ο εισηγητής τους όπως είναι το επίσημο αφήγημα”.

Για διαστρέβλωση της δήλωσής της μίλησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

“Όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει. Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν, ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας, αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται”, τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σέκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος