ΠτΔ: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διεκδικεί ιστορία που δεν του ανήκει (video)

Το παράδειγμα των ηρωικών κατοίκων της Χαλάστρας-Θεσσαλονίκης προέταξε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για να στείλει νέο μήνυμα ομόνοιας και ομοψυχίας, από τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 104η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε ότι “μέσα σ’ αυτήν την οδυνηρή κρίση οφείλουμε να χαράζουμε το μέλλον μας ενωμένοι και έχοντας πλήρη επίγνωση του χρέους μας έναντι του έθνους και της πατρίδας”.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Δέλτα, ενώ ο δήμαρχος Ευθύμης Φωτόπουλος του επέδωσε το Κλειδί της πόλης. Επίσης του πρόσφερε μια ξιφολόγχη από αυτές που εγκατέλειψαν οι Τούρκοι στρατιώτες την 27η Οκτωβρίου του 1912 φεύγοντας από τη Θεσσαλονίκη την οποία παρέδωσαν στον ελληνικό στρατό, λέγοντας πως η παρουσία του κ. Παυλόπουλου στις επετειακές εκδηλώσεις ως ένα μήνυμα αναγνώρισης της προσφοράς κάθε ανώνυμου πολίτη στην πατρίδα.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε την ανάγκη υπεράσπισης της αποδεδειγμένης ελληνικότητας της Μακεδονίας και της οφειλόμενης απάντησης στους παραχαράκτες και κιβδηλοποιούς της Ιστορίας. “Ουδείς έχει το δικαίωμα να διεκδικεί πράγματα που δεν του ανήκουν. Με κλοπή της ιστορίας δεν μπορείς να γράψεις εποποιία που δεν υπήρξε ποτέ. Τείνουμε χείρα φιλίας προς τους γείτονες, όμως αυτό που μας ανήκει δεν πρόκειται να το παραχωρήσουμε ποτέ”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγή: ΕΡΤ1-ΑΠΕ/ΜΠΕ
Ρεπορτάζ: Χρύσα Ρουμελιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος