Ψηφίστηκε η τροπολογία για την επιστροφή χρημάτων στους υπερθεματιστές (video)

Ψηφίστηκε από τα κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής η τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί και με την οποία, επιστρέφονται στους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ποσά που κατέβαλαν. Θα έπρεπε να παραιτήθει ο Νίκος Παππάς, δηλώνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ρύθμιση, την οποία εισηγήθηκε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, αφορά στα ποσά που είχαν δοθεί από τους υπερθεματιστές του διαγωνισμού για την χορήγηση αδειών παρόχων επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για την μετάδοση υψηλής ευκρίνειας.

Τα ποσά, τα οποία είναι επιστρεπτέα στους υπερθεματιστές της διενεργηθείσας διαδικασίας ως καταβληθέντα για την πρώτη δόση του τιμήματος, παρακρατούνται ή συμψηφίζονται αυτεπαγγέλτως μόνο με ληξιπρόθεσμες, βεβαιωμένες στην φορολογική διοίκηση οφειλές, ή οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης, εφόσον ο υπόχρεος συμμορφώνεται με αυτό και δεν έχουν ανασταλεί. Παρακράτηση ή αυτεπάγγελτος συμψηφισμός με άλλου είδους οφειλές δεν επιτρέπεται.

«Αν είχε ίχνος ευθιξίας, ο Νίκος Παππάς έπρεπε να παραιτηθεί μετά και τη σημερινή ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής της επιστροφής των ποσών που καταβλήθηκαν από τους υπερθεματιστές στο διαγωνισμό για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι γράφτηκε ο επίλογος μιας φαρσοκωμωδίας που ο πρωταγωνιστής της ήθελε να μας πείσει ότι είναι καθαρτήριο δράμα.

«Τέλος στην ξεδιάντροπη απόπειρα της κυβέρνησης, ελέγχου των ΜΜΕ και της πολυφωνίας. ‘Αραγε ο πρωταγωνιστής όλων αυτών, Νίκος Παππάς και ο πάτρωνάς του στο Μαξίμου Αλέξης Τσίπρας έβγαλαν τα αναγκαία συμπεράσματα; Δυστυχώς για τη χώρα η θλιβερή πολιτική τους αποδεικνύει το αντίθετο», κατέληξε.

Ο Γ. Γ. Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος μίλησε στην εκπομπή ”Αίθουσα Σύνταξης” για τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή αλλά και για το τοπίο των τηλεοπτικών αδειών. Επίσης αναφέρθηκε στο Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης στο Διαδίκτυο μέσα στο οποίο πλέον αποκτούν ταυτότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος

Σχετική είδηση:

Με τροπολογία η επιστροφή των χρημάτων στους υπερθεματιστές για τις άδειες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος