Ψηφιακό πιστοποιητικό: «Πρεμιέρα» την Παρασκευή παρουσία Μητσοτάκη, Μισέλ & Σχοινά

Tο ψηφιακό πιστοποιητικό θα παρουσιαστεί αύριο από τον αρμόδιο υπουργό, Κυριάκο Πιερρακάκη, παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Σε συνέντευξή του στην «Bild», ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους Γερμανούς τουρίστες να επισκεφθούν την Ελλάδα ως έναν από τους ασφαλέστερους προορισμούς. Επίσης αναφέρθηκε στη σημασία του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ.

“Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ανοίξουμε τη χώρα στον τουρισμό. Ήδη το έχουμε κάνει και θέλουμε να το κάνουμε με ασφαλή τρόπο. Είμαστε ένας ασφαλής προορισμός και καθώς ο ρυθμός των εμβολιασμών επιταχύνεται και με τη χρήση του ψηφιακού πιστοποιητικού της ΕΕ ο κόσμος θα αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει. Γνωρίζω ότι πολλοί Γερμανοί θέλουν να ταξιδέψουν, θέλουν να ταξιδέψουν προς το Νότο. Η Ελλάδα πάντα ήταν ένας αγαπημένος προορισμός και τους ενθαρρύνουμε να σκεφτούν το ενδεχόμενο να επισκεφτούν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Δεν είναι μόνο η Αθήνα, με την Ακρόπολη και τα άλλα όμορφα σημεία της, αλλά και τα όμορφα νησιά μας. Ελπίζουμε να έχουμε μια πολύ καλύτερη σεζόν σε σχέση με την περσινή” ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για τα 40 χρόνια της Ελλάδας στην ΕΕ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πιστοποιητικό και τη συνεισφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη για να γίνει πραγματικότητα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι  “η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάστηκαν χέρι-χέρι. Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους πρώτους που προώθησαν την ιδέα να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις, μεταξύ άλλων, για τους εμβολιασμένους πολίτες. Και μπορώ με περηφάνια να πω ότι το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό θα μπορεί να τεθεί σε ισχύ ήδη από τον Ιούνιο”.

Το πιστοποιητικό φέρνει ταξίδια στην Ευρώπη χωρίς περιορισμούς και καραντίνα. Η Ελλάδα είναι τεχνικά έτοιμη και από τις πρώτες χώρες που θα το εφαρμόσει. Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι η χώρα μας μπορεί να “είναι ενεργή και από 1η Ιουνίου. Καταλαβαίνω ότι στην Ευρώπη γίνεται αυτή τη στιγμή μια συζήτηση κατά πόσο η ημερομηνία έναρξης θα είναι 1η Ιουνίου ή 1η Ιουλίου, εμείς φυσικά πιέζουμε για τη νωρίτερη δυνατή ημερομηνία “.

Στην αυριανή παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στις 9:30. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), θα λάβουν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Η παρουσίαση θα γίνει από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος