Προβολή της συνέντευξης του N. Δένδια από τη Χουριέτ

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου

Η Χουριέτ προβάλλει τη συνέντευξη του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια στη διαδικτυακή της έκδοση ως πρώτο θέμα. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας επαινεί τον Πρόεδρο Ερντογάν: «Ένας σημαντικός ηγέτης που έχει επιτύχει πολλά».

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας σημαντικός ηγέτης που έχει επιτύχει πολλά στη ζωή του και ενίσχυσε την εικόνα της χώρας του αλλάζοντας την και είπε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν μιλούμε για εκείνον.

Το σχετικό άρθρο αναφέρεται στη συνέντευξη του κ. Δένδια στον ιστότοπο Newsbomb και επισημαίνει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ έκανε αξιολογήσεις σχετικά με τις τουρκο-ελληνικές σχέσεις στο πρόγραμμα «Σημείο συνάντησης». Ο Δένδιας είπε ότι συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Ερντογάν πολλές φορές και πιο πρόσφατα φιλοξενήθηκε στο Προεδρικό Συγκρότημα στην Άγκυρα,

«Ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένα φιλόξενο άτομο σε προσωπικό επίπεδο. Μπορώ να πω ότι είναι ειλικρινής άνθρωπος στις προσωπικές του σχέσεις. Από την άλλη πλευρά, διαφωνεί αποφασιστικά με την πολιτική της Ελλάδας στην περιοχή. Πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Αυτή είναι ειλικρινή σκέψη. Ο καθένας έχει τη δική του γνώμη», είπε.

Λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην περιοχή, ο Δένδιας (συνεχίζει το άρθρο της Χουριέτ) είπε: «Είτε το αποδεχόμαστε είτε όχι, έχει κυβερνήσει τη χώρα σχεδόν όσο και ο Κεμάλ Ατατούρκ και έχει διαμορφώσει τη φυσιογνωμία της, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε. Είναι ένας ηγέτης που πέτυχε πάρα πολλά στη ζωή του. Αν σκεφτείτε από πού ξεκίνησε και πώς δημιούργησε και ενίσχυσε την εικόνα της χώρας του, αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη όταν μιλάμε μαζί του».

Ερωτηθείς εάν ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος ο Δένδιας είπε: «Δεν νομίζω ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν είναι απρόβλεπτος. Νομίζω ότι λειτουργεί έτσι ώστε να εμφανίζεται ως απρόβλεπτος σύμφωνα με την πολιτική του. Νομίζω ότι έχει στρατηγική».

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις διαφορές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας στο Αιγαίο, ο Δένδιας επανέλαβε την ελληνική θέση ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι ο ορισμός της υφαλοκρηπίδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος