Προβληματισμός για το κλίμα πολιτικής πόλωσης (video)

Κριτική «εκτός», τριβές «εντός» της Νέας Δημοκρατίας προκαλούν στρατηγικές προτεραιότητες του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης. Η συντήρηση κλίματος πόλωσης έτυχε κριτικής από το ιστορικό στέλεχος του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Αν αυτό του το λένε από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη και του το προτείνουν, εγώ το θεωρώ μείζον λάθος. Θεωρώ ότι η Νέα Δημοκρατία βολεύεται από ένα ήπιο κλίμα, έχει τις λύσεις , έχει τις προτάσεις, έχει το σχέδιο, έχει τα πρόσωπα και κατά συνέπεια πρέπει να προσελκύσει ακροατές για να τους πείσει. Οι κραυγές διώχνουν τους ακροατές» επεσήμανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Θετικός στην διατήρηση και ενίσχυση των μέτρων υπέρ των οικονομικά αδύνατων εμφανίστηκε  ο Θεόδωρος Φορτσάκης βουλευτής επικράτειας της ΝΔ. «Προφανώς η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει τα μέτρα… Τα μέτρα αυτά είναι θετικά, καθαυτά. Φυσικά θα τα επαυξήσει, όχι θα τα διατηρήσει. Όλα τα θετικά μέτρα θα τα στηρίξουμε, να ενταχθούν παράλληλα και σε ένα συνεκτικό πλαίσιο ανάπτυξης», είπε.

Όσο για την ανάδειξη της κόντρας Πολάκη-Κυμπουρόπουλου σε θέμα πρώτης γραμμής από την Νέα Δημοκρατία, ο Παύλος Πολάκης από το Βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε ότι «Tον κ. Κυμπουρόπουλο τον αντιμετώπισα ως ισότιμο συνομιλητή, αντίθετα από τα στελέχη της ΝΔ και τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία για να εργαλειοποιήσουν πολιτικά τον υποψήφιο ευρωβουλευτή σας και το πρόβλημα υγείας του, έφτασαν στο σημείο το οποίο αναδεικνύει και την υφέρπουσα ρατσιστική για τα ΑΜεΑ, έφθασαν στο σημείο να προτάσσουν συνοπτικά τον οίκτο»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δεν έκρυψε τη στήριξη του στον Παύλο Πολάκη. «Τον κ. Τσίπρα τον έβλαψε η ιστορία με το κότερο, αλλά από εκεί και πέρα, και τον Πολάκη «γοργόνα» να βγάλετε, όταν άλλοι είναι στην γέφυρα του Noor Οne».

Δημ:«Καλά εσάς είναι φίλος σας ο Πολάκης, ξέρουμε ότι θα τον υποστηρίξετε, αλλά όταν ξεπερνάει τα όρια ο Πολάκης δεν μπορείτε να τον υποστηρίζετε.. Θα λέγατε εσείς, κ. Πρόεδρε, ‘περιφερόμενη γλάστρα’ τον κ. Κυμπουρόπουλο».

ΠΚ: «Κοιτάξτε να δείτε, ειπώθηκαν πράγματα πολύ χοντρά, τα οποία έβλαψαν και τους δύο. Από εκεί και πέρα, όμως, ο καθένας έχει από πίσω του και στην πλάτη του μια ιστορία. Όταν, λοιπόν, είσαι στη γέφυρα του Noor Οne, δεν μιλάς για κότερα».

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης o oποίος τόνισε«Κακοήθης και ψευδής η αναφορά προσώπό μου από Κ. Μητσοτάκη. Για το πέταμα λάσπης θα τον καλέσω να την εξηγήσει. Γνήσιος εκφραστής κακής παράδοσης χώρου σας , σύγχρονη ιστορία η παράταξή σας δεν απαντούσε στις δυσκολίες με εντιμότητα, είναι υπέρμαχος του τέρατος που καταγγέλλεται. Έχει αποδειχθεί άριστος στην υποκρισία και την εμπάθεια. Ναι, έχω πραγματοποιήσει ανοικτές συναντήσεις, φανερές, με στόχο να λύνω τα προβλήματα. Αυτό έκανα με την υπόθεση Μαρινόπουλου – Σκλαβενίτη ώστε να μην χάσουν τη δουλειά τους 13.000 άνθρωποι και καταστραφούν εκατοντάδες προμηθευτές, αυτό έκανα με τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου και Ελευσίνας για να μην κλείσουν δύο κρίσιμες παραγωγικές βιομηχανίες».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος