Πρώτη τοποθέτηση Μπογδάνου για τη διαγραφή του από την Κ.Ο. της ΝΔ

«Λυπάμαι για τη διαγραφή μου από την Κ.Ο. της ΝΔ. Δυστυχώς, στην πολιτική οι ξεκάθαρες ιδεολογικές τοποθετήσεις έχουν κόστος και ορισμένες αλήθειες δεν λέγονται χωρίς επιπτώσεις». Με αυτή την ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της ΝΔ αντέδρασε στην απόφαση του πρωθυπουργού να τον θέσει εκτός Κ.Ο. της ΝΔ. Αφορμή η αντικομμουνιστική ρητορική του χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την Ελληνογαλλική Αμυντική Συμφωνία, η οποία θα έρθει προς κύρωση στην Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου.

Ορθή και επιβεβλημένη χαρακτήρισε την απόφαση του πρωθυπουργού ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις 6”.

“Ο Μπογδάνος έκανε πολύ μεγάλο λάθος, παρά το ότι το συμπαθώ και είναι φίλος μου, αποφάσισε χθες να αλλάξει την ατζέντα για λόγους που δεν καταλαβαίνω. Την τελευταία φορά τον υποστήριξα για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που είχε δημιουργηθεί με λίστα με τα παιδιά. Όμως όταν είμαστε στην πολιτική φερόμαστε με υπευθυνότητα, καταλαβαίνουμε τη στιγμή, το χώρο και τον τρόπο, και ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος τα παραβίασε” είπε.

Η χθεσινή τοποθέτησή του είχε προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών κ. Δένδια. “Σήμερα ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας για την αποκόμιση κομματικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και διαχρονικά η κατάθεση στεφάνου με τη Χρυσή Αυγή είναι απαράδεκτη. Είναι ώρα να σοβαρευτούμε αυτήν την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση ως υπουργός δεν θα ξαναγίνει ανεκτή στην αίθουσα αυτή τέτοια προσπάθεια, για να είμαστε συνεννοημένοι όλοι. Δεν κάνουμε αποτίμηση του παρελθόντος εδώ» ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Για το ζήτημα ενημερώθηκε αμέσως ο πρωθυπουργός ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνσή του

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές στο μέλλον. Για τον Πρωθυπουργό τα ζητήματα αρχής είναι αδιαπραγμάτευτα. Όταν είχαμε πει κίτρινη κάρτα την προηγούμενη φορά το εννοούσαμε. Απόψεις απαράδεκτες, που βρίσκονται εκτός του αξιακού και ιδεολογικού συστήματος της ΝΔ και παραπέμπουν σε εποχές διχασμού δεν έχουν χώρο στη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά παράταξη. Εμείς κοιτάζουμε μπροστά, άλλοι είναι εκείνοι που κοιτάζουν προς τα πίσω», σχολίασαν πηγές της κυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος