Πρώτη επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Ελλάδα – Μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

Array

Στην Αθήνα βρίσκεται η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών στην πρώτη επίσημη επίσκεψη της στη χώρα μας. Η Αναλένα Μπέρμποκ θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό ενώ θα έχει εφ’όλης της ύλης συνομιλίες με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια. Η Γερμανίδα υπουργός εξωτερικών σε σημερινή συνέντευξή της στα ΝΕΑ έστειλε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στη χώρα μας αναφερόμενη στην προκλητική στάση της Τουρκίας. «Δεν επιτρέπονται στρατιωτικές απειλές μεταξύ εταίρων του ΝΑΤΟ» λέει και καλεί την Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπόσχεται αλληλεγγύη της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο πρώτος σταθμός της επίσκεψής της είναι στο κτίριο της Κομαντατούρ (το κτίριο της Γερμανικής Διοίκησης επί κατοχής) όπου θα καταθέσει λουλούδια και στη συνέχεια θα πάει στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στο κέντρο της πόλης, καθώς και στην προσφυγική δομή του Σχιστού.

Αύριο ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης της με την συνάντηση που θα έχει με τον Πρωθυπουργό και τις εφ’ όλης της ύλης συνομιλίες με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα – Ανταπόκριση από Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος