Προθεσμία μίας εβδομάδας στους δήμους, να αφαιρούν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Χρονικό περιθώριο 7 ημερών, από τη στιγμή που θα τους γνωστοποιείται η απόφαση, θα έχουν οι δήμοι για να αφαιρέσουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που είναι τοποθετημένες εντός των περιοχών τους.

Αυτό υπογράμμισε στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ενημερώνοντας τα μέλη της για την πορεία εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Ιουλίου με την οποία καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις προβολής της υπαίθριας διαφήμισης.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι άμεσα θα κατατεθεί νομοτεχνική βελτίωση η οποία θα λύνει το πρόβλημα με τα ασαφή όρια αρμοδιοτήτων και θα αποσαφηνίζεται ρητά ότι την αρμοδιότητα και την ευθύνη για την τοποθέτηση ή αφαίρεση διαφημιστικών πινακίδων θα έχουν οι δήμοι, ανεξάρτητα αν οι δρόμοι ανήκουν ή όχι στην περιφέρεια.

Όπως τόνισε ο κ. Λιβάνιος, «παρότι πέρασαν δύο μήνες από την έκδοση της ΚΥΑ, ακόμα δεν έχει γίνει η απαιτούμενη εφαρμογή της» και ξεκαθάρισε ότι «πλέον οι δήμοι θα έχουν την αποκλειστική αρμοδιότητα για τις διαφημιστικές πινακίδες», ενώ έδωσε έμφαση «στη δυνατότητα των πολιτών να κάνουν αναφορές για παράνομες διαφημίσεις μέσω των ειδικών ιστοσελίδων των δήμων».

Απαντώντας σε σχετικές επισημάνσεις βουλευτών σχετικά με τις παράνομες χάρτινες διαφημίσεις σε κολώνες ή σηματοδότες, ο κ. Λιβάνιος σημείωσε ότι «ο νόμος του 2003 είναι επαρκής, το απαγορεύει ρητά, ωστόσο είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε κατά πόσο εφαρμόζεται» και πρόσθεσε ότι «είναι στην αρμοδιότητα των δήμων να βεβαιώνουν τα πρόστιμα».

«Πρέπει να είναι σοβαρή προτεραιότητα των δήμων η καθαριότητα των δρόμων από πινακίδες. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να μην είναι ορατές από τους οδηγούς , αν δεν έχουν τα μέσα οι δήμοι μπορεί να κάνουν ανάθεση έργου για την αφαίρεση τους και τον καθαρισμό των δρόμων», ανέφερε.

Τέλος ο κ. Λιβάνιος δεσμεύτηκε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα που υπάρχει με τις διαφημίσεις σε οροφές κτιρίων ιδιοκτησίας ιδιωτών.

Πηγή ΕΡΤ με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος